Telgraf ücretli mi?

İçindekiler:

  1. Telgraf ücretli mi?
  2. Telgrafın kelimesi kaç lira?
  3. Iadeli taahhütlü mektup kaç para?
  4. Telgraf nereden kabul edilmez?
  5. Taahhütlü mektup kaç TL?
  6. Posta ücretleri ne kadar oldu?
  7. PTT evrak gönderme ne kadar?
  8. Telgraf ne oluyor?

Telgraf ücretli mi?

Gönderici tarafından alıcının kendisine cevaben çekeceği telgraf ücretinin ödenmesini sağlayan ek hizmettir. Ücreti alıcıdan alınmak suretiyle cevaplı telgraf kabul edilmez. CT ek hizmetli telgraflar kabul işlemi esnasında tüm ek hizmetler dahil olmak üzere toplam ücretin iki katı olarak ücretlendirilir.

Telgrafın kelimesi kaç lira?

En az ücret 2 lira Normal gönderilen telgraflar 24 saat içinde, acele telgraflar ise 6 saatte alıcıya ulaşıyor. Telgrafta 10 kelimeden oluşan asgari ücret 2 lira. Her fazladan kelime ise 20 kuruş. Acele telgrafın asgari ücreti ise 4 lira, her fazladan kelime de 40 kuruş.

Iadeli taahhütlü mektup kaç para?

1.1. Gönderimi olacak iadeli taahhütlü tebligatlarda posta pulu da kullanabilirsiniz....
TEBLİGATLAR (Adli, İdari, Vergi ve diğer)Yurtiçi tebligat ücretleri
250 Grama kadar25,00 TL
500 Grama kadar26,50 TL
1000 Grama kadar28,00 TL
Sonraki her bir kg ve kesrinden2,75 TL
10 satır daha

Telgraf nereden kabul edilmez?

(4) Bu Yönetmeliğin 23 üncü maddesine göre fonotel ve fakstel olarak kabul edilmeyen telgraflar internetten de kabul edilmez. Ancak, e –telgraf abonesi olanların kimlik tespitleri daha önce PTT işyerlerince yapıldığından her türlü telgrafı kabul edilir.

Taahhütlü mektup kaç TL?

PTT tarafından yapılan zamların ardından kart, telgraf ve mektup gönderme ücreti 2020 yılında 3 lira olarak uygulanmaya başlandı. Söz konusu rakamlar 2019 yılının Ekim ayına kadar 2 lira olarak ücretlendiriliyordu. Ekim ayında ilk olarak yüzde 20 oranında zam gelmiş söz konusu ücret 2 liradan 2,4 liraya yükseltilmişti.

Posta ücretleri ne kadar oldu?

PTT, mektup ve benzeri postaları geçtiğimiz ekim ayına kadar 2 liraya götürüyordu. Ancak ekim ayında yüzde 20 zamla 2.4 liraya yükseltilen en düşük posta ücreti tarihi itibariyle de yüzde 25 zamla 3 liraya çıkarıldı.

PTT evrak gönderme ne kadar?

PTT'den alınan bilgilere göre genel fiyatlandırılma şöyle; PTT kargoda 1 kg olan gönderinin ücreti ( 1 kg dahil olmak üzere) 16,25 TL'dir. PTT kargoda 2 kg olan gönderinin ücreti ( 2 kg dahil olmak üzere) 18,25 TL'dir. PTT kargoda 3 kg olan gönderinin ücreti ( 3 kg dahil olmak üzere) 20 TL'dir.

Telgraf ne oluyor?

Telgraf, iki merkez arasında, kararlaştırılmış işaretlerin yardımıyla yazılı haberlerin veya belgelerin iletimini sağlayan bir telekomünikasyon düzenidir. Elektrikli telgraflar, bir verici, bir alıcı ve ikisi arasına çekilmiş elektrik hattından meydana gelir. Vericiye maniple denir.