Zekeriyaköy nasıl bir yer?

İçindekiler:

  1. Zekeriyaköy nasıl bir yer?
  2. Uskumruköy hangi yakada?
  3. Istanbul Sarıyer hangi bölgede?
  4. Zekeriyaköy nüfusu kaç?
  5. Zekeriyaköy mahalle mi?
  6. Uskumruköy hangi ilçeye bağlı?
  7. Zekeriyaköy istanbul'un ne tarafında?
  8. Sarıyer'in nüfusu ne kadar?
  9. Zekeriyaköy ismi nereden gelir?
  10. Sarıyer ilçesinde kaç mahalle var?
  11. Zekeriyaköy zemini sağlam mı?
  12. Kilyos Denizi nereye bağlı?

Zekeriyaköy nasıl bir yer?

Sarıyer'in en nezih ve doğa ile iç içe yaşanabilecek semti. Düzenli caddeler, yürüyüş parkurları, peyzaj zenginliğiyle huzurlu bir yaşam sunuyor. İstanbul'un içinde bulunduğu şartlar göz önüne alındığında Zekeriyaköy, boş yolları, yeşil alanları, bahçeli evleri ve nezih komşularıyla tam bir cennet.

Uskumruköy hangi yakada?

Uskumruköy 41.222099 enlem ve 29.021185 boylamda yer almaktadır. Sarıyer ilçesine bağlıdır. Uskumruköy haritası Istanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Uskumruköy posta kodu 34450....Uskumruköy Yakınındakiler.
Yer AdıUskumruköy Mesafe
Uskumru Caddesi286 Metre
5 satır daha

Istanbul Sarıyer hangi bölgede?

Sarıyer
İlçe
ÜlkeTürkiye
BölgeMarmara
İlİstanbul
12 satır daha

Zekeriyaköy nüfusu kaç?

ZEKERİYAKÖY mahallesi nüfusu (MERKEZ beldesine) bağlı SARIYER, İSTANBUL. ZEKERİYAKÖY mahallesinin Nüfusu Toplam 20.120 tır. Bu nüfusun 9.592'si Erkek, 10.528'si Kadındır.

Zekeriyaköy mahalle mi?

Zekeriyaköy, İstanbul'da Sarıyer ilçesine bağlı köy. ... Sarıyer'in en eski köylerinden biri olan Zekeriyaköy, Maden, Bahçeköy, Uskumruköy, Demirciköy ve Rumelifeneri'ne komşudur.

Uskumruköy hangi ilçeye bağlı?

Uskumruköy, İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı bir köydür. Bu köy, Sarıyer ilçe merkezine 9 km, Demirciköy'e 6.5 km, Zekeriyaköy'e 3.5 km uzaklıkta bulunur.

Zekeriyaköy istanbul'un ne tarafında?

Zekeriyaköy, İstanbul'da Sarıyer ilçesine bağlı köy. Türkiye'nin en yüksek nüfusa sahip köyüdür. Sarıyer'in en eski köylerinden biri olan Zekeriyaköy, Maden, Bahçeköy, Uskumruköy, Demirciköy ve Rumelifeneri'ne komşudur.

Sarıyer'in nüfusu ne kadar?

İSTANBUL ili SARIYER ilçesinin ilçe toplam erkek nüfusu 165405, İSTANBUL ili SARIYER ilçesinin ilçe toplam kadın nüfusu 169893 . İlçe Merkez nüfusu 335298, bu Merkez nüfusun 165405 'si Erkek, 169893'si kadın nüfustür.İlçe Belde/Köy Toplam nüfusu 0'tür.

Zekeriyaköy ismi nereden gelir?

Zekeriyaköy, İstanbul'da Sarıyer ilçesine bağlı köy. ... Sarıyer'in en eski köylerinden biri olan Zekeriyaköy, Maden, Bahçeköy, Uskumruköy, Demirciköy ve Rumelifeneri'ne komşudur. Adını Zekeriya Baba adlı yatırdan alan Zekeriyaköy topoğrafik olarak Kilyos'un arkasındaki vadi içinde kalır.

Sarıyer ilçesinde kaç mahalle var?

Sarıyer ilçesinin 23 mahallesi ve 9 köyü vardır; Mahalleri: Baltalimanı, Büyükdere, Cumhuriyet, Çamlıtepe, Çayırbaşı, Emirgan, Fatih, Ferahevler, istinye, Kazım Karabekir Paşa, Kireçburnu, Kocataş, Maden, Merkez, Pınar, Poligon, PTT Evleri, Reşit Paşa, Rumelikavağı, Rumelihisarı, Tarabya, Yeniköy, Yenimahalle.

Zekeriyaköy zemini sağlam mı?

Dr. Naci Görür, “Zekeriyaköy ve Sarıyer bölgesindeki zemin çok iyi bir zemin değildir. Oldukça sorunlu bir bölgedir. 6 büyüklüğündeki bir deprem dahi büyük can kayıplarına yol açar” dedi.

Kilyos Denizi nereye bağlı?

Kilyos (Resmî adı: Kumköy), İstanbul'un Avrupa Yakası'nın Karadeniz kıyısında, Sarıyer ilçesine bağlı yerleşim alanı.