Askerlik icin nasil randevu alabilirim?

İçindekiler:

  1. Askerlik icin nasil randevu alabilirim?
  2. Askerlik işlemleri için randevu gerekli mi?
  3. Askerlik yoklama islemleri nedir?
  4. Askerlik yoklama ne kadar geçerli?
  5. Askerlik tecili hangi durumlarda yapılır?

Askerlik icin nasil randevu alabilirim?

Askerlik şubelerine artık e-Devlet kapısı üzerinden "Asal Randevu Başvuru" sayfalarını kullanarak, randevu alıp gidebilirsiniz. Bu randevu ile askerliğe sevk işlemlerinizi, askerlik yoklama işlemlerinizi, hava değişimi işlemlerinizi, askerlik durum belgesi işlemlerinizi sıra beklemeden daha hızlı yaptırabilirsiniz.

Askerlik işlemleri için randevu gerekli mi?

ASKERLİK Askerlik işlemleri, harçları ve gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz. Genel Hususlar Randevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir. Askerlik Ertelemeye İlişkin Bilgiler, Erteleme Süreleri ve Gerekli Belgeler Randevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir.

Askerlik yoklama islemleri nedir?

Yoklama; yükümlülerin kimlik, adres, nitelik, tahsil, özellik, meslek ve sağlık durumlarının tespit edilerek bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılması işlemlerini kapsar.

Askerlik yoklama ne kadar geçerli?

YOKLAMA ESASLARI 1. O yıl askerlik çağına girenlerle, bu doğumlularla işleme tabi olanların yoklamaları; 1 Ocak günü başlar ve o yılın 31 Aralık (dâhil) tarihine kadar devam eder.

Askerlik tecili hangi durumlarda yapılır?

İlk şartlardan birisi de, askerlik dönemi gelen kişilerin öğrenci olmasıdır. Öğrenci olan kişiler, askerliğini kolayca tecil ettirebilir. Lise veya üniversiteden yeni mezun olan bireyler de, bir süre askerliğini tecil ettirebilir. Devlet tarafından yeni mezun olan kişilere belirli bir süre verilir.