Patlıcan turşusu nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Patlıcan turşusu nasıl yapılıyor?
  2. Haşlanmış patlıcan turşusu nasıl yapılır?
  3. Patlıcan turşusuna sirke konur mu?
  4. Patlıcan turşusu kavurması nasıl yapılır?
  5. Patlıcan Turşusu neyle bağlanır?
  6. Buzluga yemeklik Patlican nasil koyulur?
  7. Patlıcan kavurma nasıl yapılır?
  8. Patlıcan turşusu hangi yöreye ait?
  9. Patlıcan Turşusu salamurası nasıl yapılır?

Patlıcan turşusu nasıl yapılıyor?

Acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına hazırladığınız karışımı doldurup, maydanoz sapları ile sarın ve kavanoza yerleştirin. Turşunun suyu için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın. Bu suya her litresine 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip kaynatın ve soğumaya bırakın.

Haşlanmış patlıcan turşusu nasıl yapılır?

bir gün önce Patlıcanları alacalı soyalım. 3 e bölüp parmak şeklinde 1 parmak kalınlığında doğrayalım üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayalım. Sarımsakları ezelim üzerine tuzunu ekşisini kuru nanesini suyunu koyup haşlanan patlıcanları koyup karıştıralım soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.

Patlıcan turşusuna sirke konur mu?

Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 1su bardağıüzüm sirkesi. 3yemek kaşığıkaya tuzu.

Patlıcan turşusu kavurması nasıl yapılır?

Patlıcan Turşu Kavurma Tarifi Yapılışı Soğanları nasılsın rengi dönünce salçası ekleyin salçayla beraber kavurun. Biraz daha sonra patlıcanları ekleyin tamam en karışana kadar bir 5 dakika kavurun. Üstüne maydanoz ekleyerek biraz daha kavurup altının kapatın. Afiyet olsun.

Patlıcan Turşusu neyle bağlanır?

Havuçlar temizlenip rendelenerek diğer malzemelere ilave edilir. Tüm malzemeler güzelce harmanlanır. İçleri açılmış patlıcanların içerisine turşu malzemesi doldurulur. Sıcak su ile lif lif ayrılmış mısır yaprağı ile sıkıca bağlanır.

Buzluga yemeklik Patlican nasil koyulur?

Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.

Patlıcan kavurma nasıl yapılır?

Patlıcanları küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Derin bir tencereye sıvı yağını ekleyin ve küp doğradığınız soğanlar ile beraber pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine doğranmış biberleri, sarımsakları ve domates salçasını da ilave edip, salça kokusu çıkana kadar kavurun.

Patlıcan turşusu hangi yöreye ait?

Trakya mutfağının vazgeçilmez tatları ve kışlık hazırlıkları içerisinde yer alan turşular arasında patlıcan turşusu baş sıralarda yer alır. Bazı köylerde “dolma patlıcan turşusu” diye de adlandırılır. Kış sofralarında özellikle tarhana çorbası ile servis edilmesi yaygındır.

Patlıcan Turşusu salamurası nasıl yapılır?

Patlıcanlar şekerli suda 10 dakika haşlanır. İçine domatesli harcı doldurup bağlayıp steril kavanoza yerleştirin. Süzülen domatesli harcın suyunu patlıcanların üstüne dökün. Kavanozun kapağını sıkı bir şekilde kapatın ve serin yerde 1 ay bekletin.