CEA testi ne için yapılır?

İçindekiler:

  1. CEA testi ne için yapılır?
  2. CEA kan testi kaç günde çıkar?
  3. CEA ne demek Kanda?
  4. Kanser kanda hangi değerden anlaşılır?

CEA testi ne için yapılır?

CEA kan testinde özellikle kolon ve rektum kanserleri başta olmak üzere, prostat, tiroit, ovaryum, meme, pankreas, akciğer, karaciğer ve sindirim sisteminin diğer organlarının kanserlerinin tanısında kullanılan bir testtir.

CEA kan testi kaç günde çıkar?

Örneğin bu test devlet hastanelerinde 24 ila 48 saat aralığında çıkabilirken, özel hastanelerde maksimum 24 saat sonrasında çıkabilir. Aynı şekilde kurumsal kimlikli özel doktor klinik merkezinden de CEA kan testi en fazla 24 saat içerisinde çıkarılır.

CEA ne demek Kanda?

Karsinoembriyonik antijen (CEA), fetus dokularında bulunan bir proteindir. Bebek doğana kadar kanda saptanabilir düzeylerdedir. Erişkinlerde normalde kanda CEA çok düşük düzeylerdedir. CEA konsantrasyonları yükseldiğinde kanser varlığını gösterebilir.

Kanser kanda hangi değerden anlaşılır?

Tam Kan Sayımı: Hemogram veya CBC olarak ta bilinen tam kan sayımı testi; tümör, enfeksiyon, lösemi (kan kanseri) ve pek çok kanser türüne tanı koyabilmek için yapılan kolay, pratik ve güvenilir bir testtir. Hemogram testi ile kan hücrelerinin sayısı ve niteliği incelenerek anormal durumlar saptanabilir.