Selülit enfeksiyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Selülit enfeksiyonu nedir?
  2. Selülit enfeksiyonu nasıl geçer?
  3. Bacaktaki selülit neden olur?
  4. Selülit iltihabı neden olur?
  5. Yumuşak doku enfeksiyonu nasıl geçer?

Selülit enfeksiyonu nedir?

Selülit, deriyi etkileyen bakteriyel bir enfeksiyondur. Özellikle dermisi ve deri altı yağlarını etkiler. Belirtileri arasında birkaç gün zarfında büyüklüğü artan kızarıklık sayılabilir. Kızarıklık oluşan alanın sınırları genellikle tam belirgin değildir ve deride şişlik görülebilir.

Selülit enfeksiyonu nasıl geçer?

SELÜLİT NASIL TEDAVİ EDİLEBİLİR? Selülit enfeksiyonu şiddetli değilse evde rahatlıkla tedavi edilebilir. Size 7-10 gün boyunca ağızdan alınması için antibiyotik reçete edilebilir. Eğer şiddetli bir rahatsızlık yaşıyorsanız uzman hekimler damar içi ve kas altı antibiyotikler yazabilir.

Bacaktaki selülit neden olur?

Selülitin olası nedenleri arasında hormonal değişiklikler, genetik faktörler, kilo alımı veya kilo kaybı, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı veya sigara kullanımı bulunur. Bunların dışında dar kıyafetlerin ve çok fazla oturmanın da selülite neden olabildiğine yönelik kanıtlar vardır.

Selülit iltihabı neden olur?

SELÜLİT ENFEKSİYONUNUN SEBEBİ Diğer risk faktörleri arasında obezite, ayakta şişme ve yaşlılık sayılabilir. Yüzde ortaya çıktığında bu enfeksiyonun başlangıcı genellikle derideki bir kesik ya da yara değildir. Enfeksiyonun sebep olan bakteriler arasında ilk sırayı streptokoklar ve Staphylococcus aureus alır.

Yumuşak doku enfeksiyonu nasıl geçer?

Nekrotizan yumuşak doku enfeksiyonu nasıl tedavi edilir?
  1. Enfekte dokunun çıkarılması. Enfeksiyonun yayılmasını önlemek amacıyla doku cerrahi olarak çıkarılır.
  2. Antibiyotikler veya antifungal tedaviler. Bu ilaçlar enfeksiyon kaynağıyla savaşır.
  3. Hiperbarik oksijen tedavisi. ...
  4. Tetanoz aşılaması.