Mehdi ve isa aynı kişi mi?

İçindekiler:

  1. Mehdi ve isa aynı kişi mi?
  2. Hz. İsa hz mehdi mi?
  3. Mehdinin gelmesi kuranda geçiyor mu?
  4. Hz Mehdi geldikten sonra ne olacak?
  5. Hz Mehdi nereye gelecek?

Mehdi ve isa aynı kişi mi?

"Mehdî, İsa'dan başkası değildir." İsa (as) ölümünden önce, Allah'ın göğe yükselttiği bir peygamberidir. ... Mehdi ise, ahirzamanda peygamberimizin neslinden bir ferd olarak dünyaya gelecek onun ümmetinden biridir. İsa (as) geldiğinde Mehdi (as)'ın arkasında namaz kılacak ve onunla ittifak ederek çalışacaktır.

Hz. İsa hz mehdi mi?

İbn-i Macede yer alan; “İsa'dan başka Mehdi yoktur.” hadis-i şerifine muhaddisler şöyle mana vermişlerdir: “Buradaki Mehdi kelimesi şahıs değil sıfattır. Yani Peygamber Efendimizden (sav.) sonra hidayet sıfatına kemaliyle sahip olan zat Hz. İsa'dır.

Mehdinin gelmesi kuranda geçiyor mu?

Mehdi ile ilgili Kur'anda doğrudan bir ayet bulunmamakla birlikte bazı ayetler mehdiye inanan grup ve kişiler tarafından mehdi veya mehdi devri ile ilişkilendirilir.

Hz Mehdi geldikten sonra ne olacak?

Hazreti mehdi dünyaya gelmek ve Mezopotamya da kâfirler ile savaşacaktır. Bu savaşın yenilmesi ile birlikte bir süre sonra kıyamet kopacaktır. Bu süre içinde Müslümanlar hidayete erecek ve oldukça ferah bir yaşam sürecektir. Üstelik dünyanın genelinde bir barış süreci hâkim sürecektir.

Hz Mehdi nereye gelecek?

Mehdi kıyamete yakın bir zamanda ortaya çıkacak ve iman eden herkesi hidayete erdirecektir. ... Mehdi dünyaya gelerek Mezopotamya bölgesinde kafirler ile savaşacaktır. Bu savaşın bitmesinin ardından bir süre sonra ise kıyametin kopacağı bilinmektedir.