Tırnaklardaki dikey çizgiler neyin belirtisi?

İçindekiler:

  1. Tırnaklardaki dikey çizgiler neyin belirtisi?
  2. Tırnak çizgileri neden olur?
  3. Tırnakta siyah çizgiler ne demek?
  4. Tırnak bozukluğu neye işarettir?
  5. Yumru tırnak nedir?

Tırnaklardaki dikey çizgiler neyin belirtisi?

Tırnaklardaki çizgiler çeşitli nedenlerle ortaya çıkar; atopik dermatit veya egzama gibi cilt rahatsızlıklarından çinko ve B12 vitamini eksikliklerine kadar, ne olduğunu belirlemede çizgilerin yönü ve boyutu çok önemlidir. Tırnak çizgileri her yaşta ortaya çıkabilir ve çoğu zaman belirli bir tedavi gerektirmez.

Tırnak çizgileri neden olur?

Oyuk tırnaklar sedef hastalığı, konnektif doku bozuklukları, alopecia areata (saç kaybına neden olan bağışıklık sistemi hastalığı), çinko eksikliği gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Ellerinizi besin eksikliği belirtileri için sık sık kontrol edin.

Tırnakta siyah çizgiler ne demek?

Türk Dermatoloji Derneği Tırnak Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Fatih Göktay, el ve ayak tırnaklarında aniden ortaya çıkan kahve ve siyah renkli çizgilerin "tırnak melanomu" olarak adlandırılan kanserin işareti olabileceği uyarısında bulundu.

Tırnak bozukluğu neye işarettir?

Tırnakta kalınlık akciğer hastalığının bir belirtisidir. Tırnakta kalın ve sert yüzey mantar enfeksiyonunu gösterir. Kalın ve ayrılmış tırnaklar tiroid ya da sedef hastalığını gösteriyor olabilir. Normalden daha kalın tırnaklar aynı zamanda dolaşım problemine işaret ediyor olabilir.

Yumru tırnak nedir?

1.Yumru tırnaklar: Yumru tırnaklar parmakların ucunda şişmiş gibi görünen tırnak yapısıdır. Bu yapı, karaciğer hastalığı, Enflamatuar bağırsak hastalığı, AIDS, Akciğer hastalığına (özellikle de solunum probleminiz varsa) işaret edebilir.