Karpuz hangi ayda biter?

İçindekiler:

  1. Karpuz hangi ayda biter?
  2. Karpuz ne zaman çıkar?
  3. Brüksel lahanası ne zaman çıkar?
  4. Incir hangi mevsimde olur?
  5. Beyaz lahana ne zaman biter?
  6. Ham incir ne zaman çıkar?
  7. Lahana ne kadar zamanda yetişir?
  8. Bezelye ne sıklıkla sulanır?
  9. Bezelye ye hangi gübre verilir?

Karpuz hangi ayda biter?

Yaz aylarının en çok sevilen meyvesi Karpuz, İlkbaharın sonlarına doğru Mayıs Haziran aylarında hasat edilmeye başlanır ve satışa çıkarılır. Karpuz tüketmenin tam mevsimi ise Temmuz ve Ağustos aylarıdır.

Karpuz ne zaman çıkar?

20-25 Ocak gibi dikim, 15-20 Nisan gibi ise hasat yaptıklarını anlatan Demir, 3 ay gibi sürede karpuzun yetiştiğini belirtti.

Brüksel lahanası ne zaman çıkar?

Brüksel lahana Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında hasat edilir. Kış mevsiminin Şubat ayında piyasaya sürülen taze bürüksel lahanalar, pazar tezgahlarında yerini alır. Brüksel lahanayı kış mevsimi boyunca marketlerde ve pazarlarda bulmak mümkündür.

Incir hangi mevsimde olur?

Yaz mevsiminin gözde meyvelerinden olan incir, Ağustos ayında tüketilmeye başlanır. Meyvelerin faydalarından yararlanabilmek için mevsiminde toplamak ve tüketmek gerekir. İncir meyvesi de ilkbahar aylarında gelişir ve yaz mevsiminde hasat edilerek tüketilmeye başlanır.

Beyaz lahana ne zaman biter?

Serin iklim sebzesi olan beyaz baş lahana sonbahar başlangıcı ile ilkbahar sonu arasındaki serin dönemde yetiştirilir.

Ham incir ne zaman çıkar?

İncir toplama tarihi, genel itibarıyla yaz aylarının sonlarında başlatarak ekim ayının sonuna kadar devam eder. Bu dönemde taze ve reçellik incirlerin toplanması gerekir.

Lahana ne kadar zamanda yetişir?

Ne zaman hasat etmek istediğimize bağlı olarak, uygun zamanda lahana tohumları ekmeye odaklanmalıyız. Çiftçiler ilkbahar ortası gibi ilk yaz lahanasını ekerler. Daha sonra, ilkbahar sonlarında sonbahar-kış çeşitlerini ekerler. Son olarak, bahar lahanası yazın son günlerinde ekilir ve çiftçiler ikinci yıl hasat ederler.

Bezelye ne sıklıkla sulanır?

Bezelye tohumları özellikle çiçeklenme dönemine kadar düzenli olarak sulanmalıdır. Hava koşulları dikkate alınarak toprak kurudukça sulama yapılması gerekir. Çiçeklenme ve sonrasındaki döneminde daha az suya ihtiyaç duymaktadır.

Bezelye ye hangi gübre verilir?

Azot(N):3-4 kg/da, Fosfor(P): 8-10 kg/da, Potasyum(K): 20 kg/da olacak şekilde yapılan gübreleme ideal bir gübrelemedir. Bezelye bitkisi fosforlu ve potasyumlu gübrelemeye çok iyi tepki verir.