Filyos limanını kim aldı?

İçindekiler:

  1. Filyos limanını kim aldı?
  2. Filyos Vadisi neresi?
  3. Filyos Endüstri Bölgesi nerede?
  4. Filyos Limanı türkiyenin kaçıncı büyük limanı?
  5. Filyos Limanı açıldı mi?
  6. Filyos Limanı ne zaman yapılacak?
  7. Filyos Limani ne zaman biter?
  8. Filyos derin mi?
  9. Filyos Limanı ne işe yarıyor?
  10. Filyos Limanı kaçta açılıyor?

Filyos limanını kim aldı?

2019'DA SÜRPRİZ GİZLİ İHALE “Filyos İnşaatı Rıhtım ve Geri Saha İnşaatı” adı konulan ikinci ihale 695 milyon TL'ye, “21-b Pazarlık” usulüyle gizli kapaklı ihaleyle, kamuoyunun yakından tanıdığı Kolin İnşaat'a verildi.

Filyos Vadisi neresi?

Filyos Limanı Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yer alırken serbest bölge ve endüstri bölgesi yatırımlarıyla birlikte bölgeye gelecek yatırımları tamamlar nitelik olduğu biliniyor. Zonguldak il merkezine 25 km, Çaycuma ilçesine 23 km uzaklıktadır. Zonguldak'ın doğusunda, Karadeniz kıyısında kurulu bir yerleşimdir.

Filyos Endüstri Bölgesi nerede?

Türkiye'nin Batı Karadeniz kıyısında, Zonguldak ili sınırları içerisinde yer almaktadır.

Filyos Limanı türkiyenin kaçıncı büyük limanı?

Karadeniz'in en nitelikli ve Türkiye'nin 3. büyük limanı olma özelliğini taşıyan Filyos Limanı, kuzey-güney aksını da birbirine bağlamış olacak. 25 milyon ton kapasitesi ile Anadolu'nun Karadeniz'e açılacak olan kapısı olan Filyos Limanı'nın güvenliğini ise jandarma sağlıyor.

Filyos Limanı açıldı mi?

Filyos Limanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, katıldığı tören ile hizmete açıldı. Filyos Limanı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Heyecanlıyız. Bu eser 10 yıllık değil 20 yıllık değil 150 yıl, taa Sultan Abdulhamid'e dayanıyor.

Filyos Limanı ne zaman yapılacak?

Ulaştırma Bakanı Turhan, "Sultan Abdülhamid döneminden itibaren hayata geçmesi planlanan Filyos Projesi'nde sona yaklaşıldı. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 80 olan liman, 2020'de hizmete alınacak" dedi.

Filyos Limani ne zaman biter?

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit döneminden itibaren uygulamaya konulması beklenen Filyos Projesi kapsamında, Filyos Limanı inşasının 2020'de bitirilmesi hedefleniyor.

Filyos derin mi?

Batı Karadeniz de nadir güzel sahillerden birisi. Akdeniz kıyılarındaki plajlar gibi; fazla derin değil, sezon kısa, sakin, fazla kalabalık olmayan bir yer.

Filyos Limanı ne işe yarıyor?

Filyos Limanı, Rusya, Balkanlar ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki kombine taşımacılık zincirinin aktarma merkezi olarak tüm bölgenin yükünü Karadeniz'den Rusya'ya, Balkanlar'a hatta İskandinav ülkelerine taşıyacak.

Filyos Limanı kaçta açılıyor?

Ulaştırma Bakanı Turhan, "Sultan Abdülhamid döneminden itibaren hayata geçmesi planlanan Filyos Projesi'nde sona yaklaşıldı. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 80 olan liman, 2020'de hizmete alınacak" dedi.