Sol ayak ve bacak neden şişer?

İçindekiler:

  1. Sol ayak ve bacak neden şişer?
  2. Baldır şişmesi için hangi doktora gitmeliyim?
  3. Ayak şişmesi hangi hastalığın belirtisi?
  4. Baldır şişmesi neden olur?
  5. Ayak ve bacaklar neden siser?

Sol ayak ve bacak neden şişer?

Ayak, bacak ve ayak bileği şişmesi (periferik ödem olarak da bilinir) vücudun bu bölgelerinde sıvı birikimi anlamına gelir. Yaralanma nedeniyle olmadıkça sıvı birikmesi genellikle ağrılı değildir. Göz ve çevresindeki şişmeler ise bazı hastalıkların belirtileridir. Tüketilen su ve tuz miktarı ödemin en önemli nedenleri.

Baldır şişmesi için hangi doktora gitmeliyim?

Geçici ödem, tuz alımını azaltarak ve otururken bacaklarınızı yukarıda tutarak iyileştirilebilir. Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.

Ayak şişmesi hangi hastalığın belirtisi?

Diyabet hastaları da risk grubunda. Diyabet hastalığının da ayak şişmesinin oluşmasında önemli rol oynadığı biliniyor. Diyabet oranının yüksek olduğu durumlarda ayaklarda şişme, yanma, uyuşma gibi belirtiler görülebiliyor. Bu gibi durumlarda ayak şişmeleri uzun sürüyorsa uzman bir hekime başvurulması gerekiyor.

Baldır şişmesi neden olur?

Kas, tendon yırtılması veya eklem iltihabı gibi nedenler bacakta iltihaplanmaya bağlı şişlik oluşturabilir. Kalbin kanı pompalama fonksiyonunu tam olarak yerine getiremediği bu rahatsızlık vücutta, başta bacaklarda olmak üzere, ödem oluşumuna neden olur.

Ayak ve bacaklar neden siser?

Yaralanma veya enfeksiyon: Ayağı, bacağı veya bileği etkileyen bir yaralanma veya enfeksiyon bu bölgeye giden kan akışında artışa neden olur. Bunun sonucunda şişme oluşur. Damar yetersizliği: Bu durum damarlar kanı yeterince pompalayamadığında ve kanın bacaklarda birikmesi sonucunda oluşur.