Noktalar nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Noktalar nerelerde kullanılır?
  2. Hangi cümlelerin sonuna üç nokta konur?
  3. Cümleden sonra üç nokta ne demek?
  4. 3 nokta işareti nerede kullanılır?
  5. Virgül nerelerde kullanılmaz örnekler?

Noktalar nerelerde kullanılır?

Nokta işareti genellikle cümlelerde, cümle bitişlerini göstermek için kullanılır. Bir cümlenin bittiği kelime sonuna nokta işareti koyularak, cümlenin bittiği belirtilir. Bu açıdan nokta işaretinin cümlelerdeki ilk görevi; cümlenin bitişini sağlamaktır.

Hangi cümlelerin sonuna üç nokta konur?

Bir cümle tamamlanmamış, eksik bırakılmış ise o cümlenin sonuna üç nokta işareti konur. Açıklanmak istenmeyen sözcüklerin ya da kısımların yerine üç nokta işareti konur.

Cümleden sonra üç nokta ne demek?

Cümle, sözcüklerin anlam bütünlüğü sağlayarak bir yargı çerçevesinde yığılmasıdır. Yani cümlede bir yargı ve anlam bütünlüğü aramak zorundayız. Eğer ki cümlede anlam ve yargı yoksa yani cümle anlatım olarak yarım kalmışsa cümle sonuna üç nokta imi konur. Bu tür cümlelerde anlatım, okuyucu tarafından tamamlanır.

3 nokta işareti nerede kullanılır?

Üç nokta kullanıldığı yerler; - Tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur. - Kaba küfürlü söylenmemesi gereken, açıklanmaması gereken bölümlerde ya da kelimelerde konur. - Alıntılarda başta, ortada veya sonda alınmayan kelimenin yerine konur.

Virgül nerelerde kullanılmaz örnekler?

Örnek: Sayın Başkan, Sevgili kardeşim, Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın! Not: Şart ekinden sonra virgül konmaz. Ayrıca ve, veya bağlaçlarından önce ve sonra virgül kullanılmaz.