Cep telefonu ne zaman icat edildi?

İçindekiler:

  1. Cep telefonu ne zaman icat edildi?
  2. Akıllı telefonlar ne yapabilir?
  3. Telefon beyni nasıl etkiler?
  4. Eski Android telefon nasıl değerlendirilir?
  5. Telefon beyni öldürür mü?

Cep telefonu ne zaman icat edildi?

Motorola şirketinde mühendis olarak çalışırken 1973'te ilk cep telefonunu geliştiren Martin Cooper, "İlk cep telefonları bir kilodan ağırdı, bataryası 20 dakikadan fazla dayanmıyordu, ancak bu telefonların uzun süre elde tutulmaması açısından iyiydi" demiştir.

Akıllı telefonlar ne yapabilir?

Çoğu akıllı telefonun bağlantı özellikleri eksiksizdir. Yani, akıllı telefonlar ile kablosuz ağlara (Wi-Fi) bğlanabilir, Bluetooth (Mavi diş) ile dosya alışverişi yapabilir ve yüksek anten performanslarıyla kaliteli sayılabilecek bir konuşma yapabilirsiniz.

Telefon beyni nasıl etkiler?

Toplantıda açıklanan Atina Üniversitesi Hücre Biyolojisi ve Biyofizik Bölümü ''Elektromanyetik Biyoloji Araştırma Takımı'' çalışmasında ise cep telefonlarının özellikle hafızaya zarar verdiği, nörolojik proteinleri ve beyin metabolizma proteinlerinin etkisini değiştirdiği ve DNA tahribatına neden olduğu bilgileri yer ...

Eski Android telefon nasıl değerlendirilir?

En popüler eski telefon değerlendirme yollarından birisi onu müzik çalara dönüştürmektir. Bir dock üzerine telefonunuzu yerleştirebilir, fişe takabilir ya da Bluetooth ile hoparlör sisteminize bağlayabilirsiniz. Gerekli uygulamaları yükledikten sonra çok fazla bir şeye ihtiyacınız da kalmayacak.

Telefon beyni öldürür mü?

Amerika Çevre Sağlığı Örgütü Başkanı Dr. Devra Davis, beynin cep telefonunun yaydığı radyasyonun yarısını emdiğini belirtti, 'Beyin hücrelerimizin bir kısmı ölmeye başlıyor'' dedi.