Pityriasis versicolor nedir tıp?

İçindekiler:

  1. Pityriasis versicolor nedir tıp?
  2. Sam yeli lekesi nedir?
  3. Samyeli lekeleri nasıl geçer?
  4. Pityriasis versicolor neden olur?
  5. Sam lekesi nedir?
  6. Samyeli Lekesi geçer mi?

Pityriasis versicolor nedir tıp?

Tinea versikolor (pityriasis versikolor), deride normalde yaşayan bir mantar türünün, çeşitli nedenler ile artması ile oluşan bir genellikle gövde, sırt ve kollarda deri ren- ginde açık veya nadiren koyu renkli lekeler biçiminde oluşan derinin mantar enfeksiyonudur.

Sam yeli lekesi nedir?

Samyeli hastalığı, tüm dünyada görülen, uzun süren, çok sık tekrar edebilen derinin startum korneum gibi en dış tabakasına yerleşen yüzeysel bir mantar enfeksiyonudur. Tinea versicolor da denilmektedir ancak Pityriasis versicolor terimi daha uygun bulunmuştur. Halk arasında samyeli olarak bilinir.

Samyeli lekeleri nasıl geçer?

Samyeli Mantar Hastalığı (Tinea Versicolor) Tedavisi Samyeli mantar hastalığı için uygulanacak en kolay yöntem kesedir. Kese yardımı ile ciltte lekelerin olduğu kısımlar üzerine basınç ile lezyonlar kazınır, azaltılır. Bunun dışında lokal olarak kremler, solüsyonlar uygulanabilir.

Pityriasis versicolor neden olur?

Bu değişime neden olan faktörler, sıcaklık, nemli ortam, kalıtsal yatkınlık, baskılanmış bağışıklık veya kötü beslenme olarak sayılabilir. Bu nedenle Pityriasis. versicolor fırsatçı enfeksiyon olarak da görülmektedir. Hastalığın bulaşıcılığı konusunda değişik yorumlar mevcuttur.

Sam lekesi nedir?

Pityriasis versicolor, tüm dünyada görülen, uzun süren, çok sık tekrar edebilen derinin startum korneum gibi en dış tabakasına yerleşen yüzeysel bir mantar enfeksiyonudur. Tinea versicolor da denilmektedir ancak Pityriasis versicolor terimi daha uygun bulunmuştur. Halk arasında samyeli olarak bilinir.

Samyeli Lekesi geçer mi?

Soğuk havalarda lekeler kaybolabilir ve sıcak ve nemli havalarda daha da kötüleşebilir veya tekrarlayabilir. Yaygın olmasa da, kuruma ve pullanma olabilir ve kaşınabilir veya incinebilir. Hava sıcaklığı düştüğünde sorun ortadan kalkar.