2021 BES sınavı ne zaman?

İçindekiler:

  1. 2021 BES sınavı ne zaman?
  2. BES sınavı ne zaman açıklanır?
  3. 2021 BES zorunluluğu kaç kişi?
  4. Bireysel emeklilik uzmanı nasıl olunur?
  5. BES sertifikası ne demek?
  6. Işe girişte BES zorunlu mu?

2021 BES sınavı ne zaman?

09.06.2021 e-BEAS duyurusu. 22 Haziran 2021 tarihli Online Elektronik Bireysel Emeklilik Aracıları Sınavı açılmıştır. Başvurunuzu e-Devlet ile giriş yapacağınız Bireysel Emeklilik Aracıları Portalı üzerinden yapabilirsiniz.

BES sınavı ne zaman açıklanır?

Sınava girmesi uygun bulunanlar için sınav tarihi sınavın yapılacağı tarihten en az beş iş günü öncesine kadar EGM'nin internet sitesinde duyurulur. Bu tarihten itibaren adaylar Portal üzerinden sınav giriş belgelerini görüntüleyebilir. Sınav sonuçları sınav tarihini takip eden en geç beşinci iş gününde açıklanır.

2021 BES zorunluluğu kaç kişi?

Düzenlemeye göre işverenler, kapsama giren çalışanlarını OKS'ye dahil etmekle yükümlü. Çalışanlar ise bu sistemde dilediği kadar kalma hakkına sahip. Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre 2021 yılı başı itibarıyla BES katılımcı sayısı 6.900.580 kişi. Sözleşme ve sertifika sayısı ise yaklaşık 8,3 milyon.

Bireysel emeklilik uzmanı nasıl olunur?

Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından düzenlenen sınava girip başarılı olmaları halinde “Bireysel Emeklilik Uzmanı” olmaya hak kazanır. Lise mezunu olan kişiler için en az 1 yıl bireysel emeklilik ya da sigorta şirketlerinde deneyim kazanmış olması gerekmektedir.

BES sertifikası ne demek?

Kısaltılmış ismi ile BEAS, Bireysel Emeklilik Aracıları sertifikası, bireysel emeklilik aracılığı faaliyetlerini yerine getirecek olan kişilerin mesleki bilgi ve becerilerini ölçmek amacıyla yapılan sınavlar sonucunda alınan bir belgedir.

Işe girişte BES zorunlu mu?

Zorunlu otomatik BES, ilk katılım aşamasında zorunludur. Yani işçilerin sistemden cayma hakları bulunmaktadır. İşçilerin caymaları durumunda herhangi sıkıntı yaşaması (maddi kayıp) söz konusu değildir.