Kolumun ağrısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Kolumun ağrısı nasıl geçer?
  2. Kolda sızı neden olur?
  3. Kadınlarda sağ kol neden ağrır?
  4. Kol ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?
  5. Kol ağrılarına hangi bölüm bakıyor?

Kolumun ağrısı nasıl geçer?

Buz Tedavisi: Ağrıyan bölgeye günlük 3 kere buz torbaları konulabilir. Buz uygulamasının her sefer için en fazla 15 dakika bekletilmesi gerekir. Buz tedavisi uygulamasında kol daha çok ağrımaya başlarla, uygulama derhal bırakılmalı ve doktora gidilmelidir.

Kolda sızı neden olur?

Kol ağrısı genellikle; koldaki kasların, kemiklerin veya eklemlerin hasar görmesinden kaynaklı oluşabilir. Bu nedenler dışında bilgisayar kullanmak, uzun süreli klavye kullanımı, yazı yazmak, aletlerle çalışmak, spor yapmak, ağır nesneler kaldırmak veya egzersiz yapmak da kol ağrısına neden olabilir.

Kadınlarda sağ kol neden ağrır?

Sağ koldaki ağrılar genellikle kasların çekilmesi ya da sinirlerle ilgilidir. Kol ağrısı yaşayan vatandaşlar egzersiz yapabilir, sporla ağrılarını hafifletir. Ağrılar şiddetlenirse uzman doktora gitmek gerekir.

Kol ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?

Kol ağrısı nedenleri nelerdir? Kol ayrısı nedenleri boyun fıtığı, omuz patolojileri, kas yırtıkları, dirsekte tenisçi dirseği (lateral epikondilit), ulnar oluk sendromu, bilek eklemindeki patolojilerdir. Kalp hastalıklarında da özellikle kalp krizinde ağrı sol kola veya nadiren de olsa sağ kola vurabilir.

Kol ağrılarına hangi bölüm bakıyor?

Ana sebebi bilinmiyorsa kol ağrılarının kontrolü amacıyla öncelikle Ortopedi kliniklerine başvurmak gerekir. Nöroloji Polikliniği de kol ağrısının sinirlerle olan etkileşimi görmek amacıyla tedavi edici olabilir.