Çikolata kisti ameliyatı nasıl?

İçindekiler:

  1. Çikolata kisti ameliyatı nasıl?
  2. Kapalı çikolata kisti ameliyatı ne kadar sürer?
  3. Cikolata kisti ameliyati riskli mi?
  4. Çikolata kisti laparoskopi nasıl yapılır?
  5. Çikolata kisti yakılır mı?
  6. Çikolata kisti kansere yol açar mı?

Çikolata kisti ameliyatı nasıl?

Son barsağın yapışık olduğu rahimden çikolata kisti nodulü barsak yüzeyinde bırakılarak ayrılır, vajen ya da rahim duvarındaki odağın çıkarılmasının ardından bu dokunun laparoskopik onarımı, barsak duvarındaki nodülün (odağın) shaving (kazıma) yöntemi ile çıkarılıp onarılır ya da hastalık barsak duvarına derin yayılım ...

Kapalı çikolata kisti ameliyatı ne kadar sürer?

Bu nedenle hastalığın yaygınlığı, ilk yada tekrarlayan ameliyat olması cerrahi süresini önemli derecede etkiler. Sadece yumurtalıkta sınırlı bir kiste müdahale 60-90 dakika sürerken, yaygın ve derin çikolata kisti hastalığında süre 270-300 dakika arasında sürebilir.

Cikolata kisti ameliyati riskli mi?

Cerrahi tedavi gerektiren çikolata kisti hakkında halk arasında pek çok yanlış inanış vardır. Bunlardan biri çikolata kisti ile birlikte yumurtalık veya rahmin de alınması gerektiği. Oysa günümüzün ameliyat yöntemleri sayesinde en ciddi kistler bile yumurtalık veya rahme zarar vermeden alınabiliyor.

Çikolata kisti laparoskopi nasıl yapılır?

Laparoskopide kistin içindeki sıvı boşaltılır, kist cidarı yerleşim yerinden tamamen çıkartılarak bölge kistten arındırılır. Kistin sıvısının boşaltılması ya da kist cidarının boşaltılmasından sonra yakılması gibi işlemler de laparoskopi sırasında gerçekleştirilir.

Çikolata kisti yakılır mı?

Batın içi, rahim ve yumurtalıklardaki endometriyozis odakları tek tek çıkarılır ve yakılır. Eğer çikolata kisti varsa, kapsülü ile beraber, mümkünse patlatmadan mümkün olan en fazla kapsül çıkarılır.

Çikolata kisti kansere yol açar mı?

Çikolata kistleri her ne kadar iyi huylu tümörler olsa da, çikolata kisti olan kadınlarda yumurtalık kisti görülebilir. Yumurtalıklarda çikolata kisti oluştuğuna göre, kanserde meydana gelebilir. Ancak çikolata kistinin kansere neden olduğu hakkında kesin bir şey söylenemez.