Gaziantep ekonomisi nedir?

İçindekiler:

  1. Gaziantep ekonomisi nedir?
  2. Gaziantep'te en çok ne üretilir?
  3. Gaziantep'in ülke ekonomisine katkıları nelerdir?
  4. Gaziantep iklimi nasıl?
  5. Antepte hangi meyveler yetişir?
  6. Gaziantep Ülke ihracatına katkısı nedir?
  7. Gaziantep geçim kaynağı nedir?

Gaziantep ekonomisi nedir?

Gaziantep, Güneydoğu Anadolu'nun en gelişmiş ilidir. Gelirinin % 40'ı tarımdan, % 25'i sanâyiden sağlanır. Faâl nüfûsun % 60'ı tarımda çalışır Önemli bir ticâret merkezidir. Tarım: Gaziantep il toprakları her türlü tarım ürünlerinin yetişmesine müsâittir.

Gaziantep'te en çok ne üretilir?

Gaziantep'te tarım çok önemli bir yer tutmaktadır. İldeki en önemli tarım ürünleri buğday, arpa, merci- mek, nohut, karpuz, kavun, soğan, sarımsak, pamuk, üzüm, domates, biber, patlıcan, fasulye, turp ve havuçtur. Ayrıca ağaç olarak özellikle antepfıstığı, zeytin ve nar yetiştirilmektedir.

Gaziantep'in ülke ekonomisine katkıları nelerdir?

"Gaziantep'in ülke ihracatına katkısı yüzde 5" " Türkiye genelinde bu ay yüzde 9,6'lık artışla, 16 milyar 12 milyon dolar ihracat gerçekleşti. Cumhuriyet tarihinin en yüksek şubat ayı ihracat rakamına şehrimizin katkısı yüzde 5 civarında.

Gaziantep iklimi nasıl?

Konumu sebebiyle Gaziantep'te Akdeniz iklimi ve karasal iklim bir karışımı görülmektedir. İlin batısında Akdeniz iklimi, doğusunda ise Karasal iklim hakimdir. Hava özellikle Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çok sıcaktır. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ise çok soğuktur.

Antepte hangi meyveler yetişir?

Ayrıca kayısı, kiraz, elma, şeftali, ceviz, incir, dut, nar, erik, badem,vişne, armut, kavun, karpuz, Trabzon hurması gibi muhtelif meyve çeşitleri de yörenin verimli topraklarında yetiştirilmektedir. Gaziantep te sebzeler taze olduğu kadar kurutularak da kullanılır.

Gaziantep Ülke ihracatına katkısı nedir?

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 5'inci kenti olan ihracatın lokomotif şehirlerinden Gaziantep'in 4,5 aydaki ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 36,3 artarak 3,5 milyar doları da geçmesiyle kent, önemli bir başarıya imza attı.Bu yıl 9 milyar doları da geçerek tüm zamanların ihracat rekoru kırması ...

Gaziantep geçim kaynağı nedir?

Gaziantep'teki en önemli geçim kaynakları, tarım, hayvancılık, enerji kaynakları, el sanatları, sanayi ve ticarettir. Güneydoğu Anadolu Projesi'nin tamamlanması ile kentte tarımın daha gelişmesi planlanıyor.