Italyada Türk koyu nerede?

İçindekiler:

  1. Italyada Türk koyu nerede?
  2. Italya'da ne kadar Türk yaşıyor?
  3. Moena Köyü nerede?
  4. Italya'da Türk köyü var mı?
  5. Moena Türk Festivali Ne zaman?
  6. Faymonville hangi ülkenin?
  7. Faymonville neden Türk köyü?

Italyada Türk koyu nerede?

İtalya-Avusturya sınırında yer alan Moena, bir İtalyan köyüdür. Alp dağlarının en ücra köşesinde, Avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Bu galeride, İtalya'nın Tarento bölgesinde yer alan Moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen Türk kültürü anlatılmaktadır.

Italya'da ne kadar Türk yaşıyor?

İtalya Türkleri, İtalya'daki 2010 itibarıyla 19.068'i aşan Türk nüfusunu tanımlayan sıfattır. İtalya'daki Türkler ekseriye başkent Roma'da yaşamaktadır.

Moena Köyü nerede?

Trentino Moena/İl

Italya'da Türk köyü var mı?

Comune de Moena, İtalya'nın Rione Turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Rivayet odur ki II. Viyana Kuşatması dönüşünde Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın komutasındaki Osmanlı ordusunda bulunan bir yeniçeri Moena'ya sığınır.

Moena Türk Festivali Ne zaman?

Yerleşimde her yıl 19-21 Ağustos tarihleri arasında bir "Festa de Turchia" (Türk Festivali) düzenlenmektedir. Türk geleneğine göre köylüler 323 yılı geride bırakan bir olayı (Viyana Kuşatması) kutlamaktadırlar. Bir Osmanlı Yeniçerili köyün yaşamını değiştirmiş ve bir kahraman olmuştur.

Faymonville hangi ülkenin?

Faymonville (Valonca:Faimonveye), Almanca: Außenborn) Waimes'ın Valon belediyesinde, Belçika'nın Liège eyaletinde bulunan bir köydür. Sakinleri komşu kasabalar ve köyler tarafından "Türkler" olarak adlandırılır.

Faymonville neden Türk köyü?

En yaygın rivayete göre ise, 16'ncı ve 17'nci yüzyılda Osmanlı'ya karşı kilisenin koyduğu vergileri ödemeyen Faymonville köylüleri, Müslümanlarla ittifak yaptıkları gerekçesiyle 'Türk' olarak adlandırıldı.