TDK sözcüğü nedir?

İçindekiler:

  1. TDK sözcüğü nedir?
  2. Kişiler anlamı ne?
  3. Hasıyım ne demek?
  4. Sözlük sıralaması nasıl olur?
  5. Hasmı var ne demek?
  6. Hasmı ne demek TDK?
  7. Içindekiler ne denir?
  8. Içindekiler ne demek TDK?
  9. Sözlük sırasına göre numaralandırma nasıl oluyor?

TDK sözcüğü nedir?

TDK – Türk Dil Kurumu.

Kişiler anlamı ne?

İnsan, kimse, şahıs. Eş, koca. Erkek. Bir eserde (oyun, roman, hikâye) yer alan kimse.

Hasıyım ne demek?

1. Düşman, düşmanlık edilen kimse. 2. Bir oyun ya da dava içerisinde karşı taraf. Hasım olmak: Düşmanlık.

Sözlük sıralaması nasıl olur?

Bunun için sözlükler hazırlanırken, kelimeler harflerin alfabedeki sıralarına uygun bir şekilde sıralanır. Bu sıralamaya da “alfabetik sıralama” veya “sözlük sırası” denilmektedir. Türk alfabesinde harflerin dizilişi “a, b, c, ç, d, e, f, g, ğ, h, ı, i, j, k, l, m, n, o, ö, p, r, s, ş, t, u, ü, v, y, z” şeklindedir.

Hasmı var ne demek?

Hasmım ne demek? Ortak şekilde her iki anlamda karşı tarafı göstermektedir. Yani bir rakibi ya da bir düşmana işaret eder. Ancak özellikle hasım kelimesi düşman ifadesi ile daha fazla tercih edilmektedir. ''Hasmım bugün İstanbul'a gelmiş.''

Hasmı ne demek TDK?

Hasım kelimesi TDK sözlük anlamı. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman hasım kelimesine karşılık olarak iki farklı anlam çıkmaktadır. Kökeni Arapçaya dayanan bu kelime daha çok yaygın şekilde, 'düşman' olarak değerlendirilir.

Içindekiler ne denir?

i. yeni. Bir kitap, dergi vb.nin başına veya sonuna konan ve içinde bulunan konuları gösteren liste, fihrist, münderecat.

Içindekiler ne demek TDK?

Fihrist kelimesi Türk Dil Kurumuna göre; İçindekiler, alfabetik sıralama amacıyla kullanılan not defteri ve kenarında bütün harflerin bulunduğu bir defter gibi anlamlara gelmektedir.

Sözlük sırasına göre numaralandırma nasıl oluyor?

Kelimelerin ilk harflerine bakılır, hangisi alfabede önce geliyorsa , o harfle başlayan kelime daha önce yazılır. Kelimelerin ilk harfleri aynı olduğu zaman da ikinci harflerinin alfabedeki sırasına dikkat ederiz.Hangi kelimenin ikinci harfi daha önce alfabede yer alıyorsa , o kelime daha önce yazılır.