Çörek otunun çörek otu yağının faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Çörek otunun çörek otu yağının faydaları nelerdir?
  2. Soğuk sıkım çörek otu yağı ne ise yarar?
  3. Saraçoğlu çörek otu yağı neye iyi gelir?
  4. Çörek otu yağının cilde nasıl uygulanır?

Çörek otunun çörek otu yağının faydaları nelerdir?

- Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir. - Kabızlığı gidermeye yardımcı olur, hemoroid için de iyileştirici etki gösterir. - Sinir, stres, depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara iyi gelen çörek otu yağı uykusuzluk için de kullanılır. - Bağışıklılık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı direnç sağlar.

Soğuk sıkım çörek otu yağı ne ise yarar?

Çörek otu yağı, binlerce yıldır kullanılan çok faydalı şifalı bir yağıdır. İlaç, gıda ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Romatoid artrit, astım, alerjik rinit gibi pek çok hastalığın tedavisine yardımcı olur. Çörek otu yağı, sedef, akne, vitiligo gibi cilt hastalıkları için de kullanılmaktadır.

Saraçoğlu çörek otu yağı neye iyi gelir?

- Çörek otunda bulunan nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlar, solunum borusunun genişleyip krampların giderilmesini sağlar. Ayrıca öksürüğü hafifletir. İltihap giderici, ağrı dindirici ve idrar söktürücü etkileri de mevcuttur. Düzenli kullanımda kan şekerini düşürücü etkisi vardır.

Çörek otu yağının cilde nasıl uygulanır?

İlk olarak bir kase yoğurdun içerisinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. Sonrasında 1 yemek kaşığı çörek otu yağı ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra cildin istenilen bölgesine sürülür ve 10 dakika kadar ciltte kalması sağlanır ardından suyla iyice durulanır.