Mamografide radyasyon var mi?

İçindekiler:

  1. Mamografide radyasyon var mi?
  2. Mamografi nedir nasıl yapılır?
  3. Mamografi sonucu ne zaman belli olur?
  4. Vücuttaki kitle için hangi bölüme gidilir?

Mamografide radyasyon var mi?

Günümüzde kullanılan mamografi cihazlarından alınan ışın dozu son derece düşüktür. Özellikle belli bir yaş grubundan sonra alınan bu ışının, meme kanserine neden olacak bir yönü yoktur. Bir uçak yolculuğu sırasında alınan radyasyon dozuyla mamografiden alınan radyasyon dozu hemen hemen eşittir.

Mamografi nedir nasıl yapılır?

Mamografi, aslında meme dokusunun röntgen filminin çekilmesi işlemidir. Bu işlem sırasında meme, x ışını ile görüntüleme yapan mamografi cihazına ait 2 tabaka arasına konur ve bir miktar sıkıştırılır. Daha sonra meme dokusuna düşük miktarda x ışını verilerek meme dokusuna ait görüntü bilgisayar ortamına aktarılır.

Mamografi sonucu ne zaman belli olur?

Mamografi sonucu kaç günde çıkar? Radyolog mamogramı yorumlar ve sonuçların yazılı raporunu doktora ve çekimi yapılan kişiye birkaç hafta içinde bildirir. Şüpheli durumlarda ise daha erken haber verilebilir.

Vücuttaki kitle için hangi bölüme gidilir?

Şişliğine neden olan etkene bağlı olarak gidilmesi gereken branşlarda da değişiklik görülüyor. Ancak hastalar meydana gelen şişlik şikayetlerinin neden ötürü meydana geldiğini bilmiyorlarsa öncelikle dahiliye bölümüne giderek genel bir muayene olmaları gerekiyor.