Mercimek nasıl pişiriliyor?

İçindekiler:

  1. Mercimek nasıl pişiriliyor?
  2. Yeşil mercimek nasil pişirilir?
  3. Yeşil mercimek suyu dökülür mü?
  4. Yeşil mercimeği haşlamak gerekir mı?
  5. Kara Şimşek yemeği nasıl yapılır tarifi?

Mercimek nasıl pişiriliyor?

1,5 su bardağı yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Yeşil mercimek nasil pişirilir?

Yeşil mercimek tencereye koyulur. 4 su bardağı su ile 20 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve azıcık yıkanır. Soğan ve sarımsak yağda kavrulur ve üzerine salçası da atılır, az daha kavrulur. Sonrasında tencereye alınan yeşil mercimeklerin üzerine kavrulan soğan ve salça ilave edilir.

Yeşil mercimek suyu dökülür mü?

Yeşil mercimek çorbalarının, salatalarının yapıldığı hemen hemen Türk mutfağında herkes tarafından pişirilen bir bakliyat türüdür. Sağlık açısından çok faydalı olan yeşil mercimeğin kaynama suyu genellikle dökülür. Ancak beslenme uzmanları yeşil mercimeğin suyunun dökülmemesinden yana.

Yeşil mercimeği haşlamak gerekir mı?

Yemekten hemen önce kaynatıp süzmek mercimeğin içindeki suda çözünen vitaminleri kaybetmenize neden olur. Bu sebepten geceden ıslatmak, ya da pişirmeden önce mümkünse bir saat kadar ılık suda pişirmek daha doğru bir yöntemdir.

Kara Şimşek yemeği nasıl yapılır tarifi?

Yeşil mercimek (Kara şimşek) yapılışı Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara salça eklenir. Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir. Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır.