Periodontoloji Bölümü neye bakar?

İçindekiler:

  1. Periodontoloji Bölümü neye bakar?
  2. Periodontoloji uzmanı ne iş yapar?
  3. Diş eti tedavisi için hangi doktora gidilir?
  4. Diş eti hastalıkları uzmanına ne denir?
  5. Implant hangi bölümde yapılır?
  6. Diş eti büyümesi nasıl tedavi edilir?
  7. Dişlerimin arası açılıyor ne yapmalıyım?
  8. Periodontitis ne demek?
  9. Diş eti hastalıklarına kim bakar?
  10. Periodontoloji uzmanı ne demek?

Periodontoloji Bölümü neye bakar?

Periodontoloji, dişleri çevreleyen dokular diğer adıyla diş etlerinde ve diş köklerini saran kemiklerde meydana gelen hastalıkları ve bu hastalıkların tedavisi ile birebir ilgilenen ana bilim dalı olarak tanımlanmaktadır. Bu alanda doktora eğitimi tamamlamış ve uzmanlığını almış kişilere ise periodontist adı verilir.

Periodontoloji uzmanı ne iş yapar?

Dişler ve dişlerin etrafında bulunan dokuların sağlık ve hastalıktaki durumlarını inceleyen, bu dokularda meydana gelen hastalıkların teşhisi, tedavisi ve tedavi sonrasında elde edilen sağlığın korunmasını amaçlayan bir dişhekimliği dalıdına periodontoloji denir.

Diş eti tedavisi için hangi doktora gidilir?

İşte tüm bu sorunları ortadan kaldırmak amacı ile periodontoloji bölümüne (diş eti hastalıkları uzmanına) randevu almak ve tedavi olmak gereklidir.

Diş eti hastalıkları uzmanına ne denir?

Periodontoloji dalında doktorasını tamamlayarak uzmanlığını almış, bu dalda görev yapan diş hekimlerine diş eti uzmanı yani periodontolog (periodontist) denir. Tüm diş hekimleri periodontal hastalıkları tanımlayayibilirler. Erken dönemde olanları tedavi edebilirler.

Implant hangi bölümde yapılır?

Diş eti ve dişlerin çevresinde yer alan yumuşak doku sağlığını ve implant tedavisini içeren bölüm Periodontoloji bölümüdür. Bunun yanında implant diş tedavisi temelde iki bölüm tarafından yapılmaktadır. Cerrahi ameliyat kısmını bir ağız, diş ve çene uzmanı ile diş eti hastalıkları uzmanı (periodontist) yapmaktadır.

Diş eti büyümesi nasıl tedavi edilir?

Genellikle hastaya düzenli bir şekilde diş fırçalama yöntemi öğretilir ve düzenli diş fırçalaması söylenir , bunun yanında hastaya kullanması için diş ipi önerilir . Bu işlemlerden sonra hastada diş eti büyümesi devam etmesi halinde diş etinde büyüyen kısım kesilir ve gerekli tedavi sağlanmış olur .

Dişlerimin arası açılıyor ne yapmalıyım?

Boşluğu kapatmak için ortodontik tel tedavisi, yaprak porselenler ya da kompozit dolgular(bonding) yapılabilir. Ancak medikal gereklilikten çok estetik beklentileri karşılamak için yapılmaktadır.

Periodontitis ne demek?

Aynı zamanda diş eti çekilmesi veya diş eti hastalığı olarak da adlandırılan Periodontitis, dişlerin çevresindeki yumuşak dokuya zarar veren ve eğer tedavi edilmezse bireyin dişlerini destekleyen kemiği yok edebilen ciddi bir diş eti enfeksiyonudur.

Diş eti hastalıklarına kim bakar?

İşte tüm bu sorunları ortadan kaldırmak amacı ile periodontoloji bölümüne (diş eti hastalıkları uzmanına) randevu almak ve tedavi olmak gereklidir.

Periodontoloji uzmanı ne demek?

Periodontoloji, dişlerimizi çevreleyen dokuların yani diş etleri ve diş köklerini çevreleyen kemiğin hastalıkları ve bunların tedavisiyle ilgilenen ana bilim dalıdır.