Bebekler neden beyin kanaması geçirir?

İçindekiler:

  1. Bebekler neden beyin kanaması geçirir?
  2. Beyin kanaması hasar bırakır mi?
  3. Çocuklar neden beyin kanaması geçirir?
  4. Beyin kanaması geçiren çocuklar iyileşir mi?
  5. Çocuk kafa çarpması ne yapılmalı?
  6. Bebek yataktan düşerse ne olur?

Bebekler neden beyin kanaması geçirir?

BAU Tıp Fakültesi'nden Dr. Semra Işık, beyin kanamalarının en sık rastlanan nedenlerine değinerek “Bu yaş grubunda kafa içi kanamaların en sık nedeni travmalardır. Normal doğum sırasında doğum kanalından geçerken veya sezaryen sırasında doğum stresleri ile oluşan travmalara bağlı kafa içi kanamalar gelişebilir.

Beyin kanaması hasar bırakır mi?

Beyin kanamasına zamanında müdahale edilmediği takdirde, buna bağlı olarak kalıcı hasarlar görülebilir. Yutma güçlüğü, hafıza, düşünme, konuşma, yazma ve okumada güçlük, görme kaybı, felç duyu kaybı, kişilik değişmesi, bilinç kaybı ve koma gibi ciddi durumlar ortaya çıkabilir.

Çocuklar neden beyin kanaması geçirir?

Beyin kanamasına en sık hipertansiyon, beynin doğuştan damar bozuklukları, Anevrizma ve arteriovenöz malformasyon (AVM-damarların bir çeşit yapısal bozukluğu), beyin tümörleri, kan sulandırıcı maddeler, kafa travmaları, gençlerde amfetamin ve kokain kullanımı sebep olur.

Beyin kanaması geçiren çocuklar iyileşir mi?

Kanama sıklıkla önemsizdir ve kendiliğinden kaybolur. Çok nadiren bir cerrahın beyindeki kan pıhtısını çıkarmak için ameliyat etmesi gerekebilir. Bu bebekler sonra genellikle hem bir nörolog hem de beyin cerrahı tarafından takip edilir. Çoğu çocuk için hastalığın seyri mükemmeldir.

Çocuk kafa çarpması ne yapılmalı?

Yara sadece su ile yıkanmalıdır. Travmanın olduğu bölgeye soğuk uygulaması morarmayı giderebileceği gibi şişliğin artmasını da önlemektedir. İlk birkaç tıbbi yardıma ulaşabileceğiniz bir bölgede bulunulmalıdır. Çocuğun bir süre dinlendirilmesi ve stresten uzak durması sağlanmalıdır.

Bebek yataktan düşerse ne olur?

Eğer bebeğiniz yataktan düştüyse, düştüğü mesafe çok önemlidir. Eğer bebeğinizin düştüğü mesafe 50 cm'nin üzerinde ise, bebeğinizin zarar görme ihtimali yüksektir. 50 santimin altında ise, bu durumda ilk sorulacak soru bebeğinizin ağlayıp ağlamadığıdır. Bu durumda bebeğinizin ağlaması ve kusması normaldir.