Nar yemek sağlıklı mı?

İçindekiler:

  1. Nar yemek sağlıklı mı?
  2. 1 nar ne kadar C vitamini?
  3. En çok nar nerede yetişir?
  4. Nar C vitamini mi?
  5. Nar hangi vitamin grubuna girer?
  6. Bir narda kaç mg C vitamini var?
  7. Nar hangi ortamda yetişir?
  8. Narda kaç gram şeker var?
  9. Bir elmada ne kadar şeker var?

Nar yemek sağlıklı mı?

Narın sağlığa faydaları sayısızdır ve onları özel kılan, sağlıklı olmalarının yanı sıra lezzetli olmalarıdır. Narlar antioksidan, anti-viral ve anti-tümör özelliklerine sahiptir ve iyi bir vitamin kaynağı, özellikle A, C ve E vitamini, folik asit ve antioksidan kaynağı olduğu söylenmektedir.

1 nar ne kadar C vitamini?

Cemeroğlu ( 1982 ) nar suyunun vitamin değerini 100 gram maddede olmak üzere 8 mg C vitamini, 0,02 mg B1 vitamini, 0,03 mg B2 vitamini ve 0,2 mg niasin olarak belirlemiş 8 mg C vitamini, 0,02 mg B1 vitamini, 0,03 mg B2 vitamini Page 3 ANADOLU 9 (1) 1999 22 ve 0,2 mg niasin olarak belirlemiş tir.

En çok nar nerede yetişir?

Türkiye'de pek çok yerde gözüken nar yoğunlukla Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ekine alınmıştır. Özellikle Denizli İli Irlıganlı kasabasında yoğunlukla yetiştirilmektedir. Ayrıca Irlıganlı'da yetişen narlar ihracat için en çok tercih edilen nardır. Side (Antalya) nar demektir.

Nar C vitamini mi?

YARIM BARDAK NAR SUYU BİLE ÇOK ETKİLİ Yarım bardak nar suyu, yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16'sını karşılıyor. Nar suyu özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Nar hangi vitamin grubuna girer?

Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir kaynak. Eğer günlük olarak bir bardak nar suyu içerseniz, günlük almanız gereken C vitamini miktarının %36'sı karşılamış oluyorsunuz. Tabii ki narın içindeki vitamin ve mineraller sadece C vitaminiyle de bitmiyor. Nar; sodyum, magnezyum, demir, fosfor ve dahasını içeriyor.

Bir narda kaç mg C vitamini var?

100 gram narda 10,2 mg C vitamini bulunur. Sonbahar ve kış mevsiminin soğuk günlerinde vücudu kuvvetlendiren meyveler arasında, C vitamini miktarı ile göz dolduran nar ilk sıralardadır. 100 gram narda 0,1 mg B6 vitamini bulunmaktadır. B6 vitamini de metabolizmanın düzenli çalışması için oldukça önemlidir.

Nar hangi ortamda yetişir?

Nar ağaçları ılıman iklimden hoşlandığından; ılıman iklimin hakim olduğu tüm alanlarda rahatlıkla yetişmektedir. Ülkemizde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yoğun olarak bulunmaktadır.

Narda kaç gram şeker var?

Nar, tüm ekşiliğinin ardına sakladığı o şekerle üzüyor ve sadece 100 gramında 14 gram kadar şeker bulunduruyor.

Bir elmada ne kadar şeker var?

Listede tatlı gıda ürünleri haricinde, acı ve bazı tuzlu ürünlerde bile yüksek oranda şekerin bulunuyor olması ise dikkat çeken bir unsur oldu. İlk olarak sık ve yaygın tüketilen meyve ve sebzelerdeki şeker oranının derlendiği listeye göre 1 adet elmada 4 buçuk, muzda da 3 buçuk küp şeker bulunuyor.