Distribütör ne demek?

İçindekiler:

  1. Distribütör ne demek?
  2. Distribütör vermek ne demek?
  3. Distribütör ne demek hukuk?
  4. Distribütör nedir TTK?
  5. Distribütör modülü bozulursa ne olur?
  6. Bobinin bozuk olduğunu nasıl anlarız?

Distribütör ne demek?

Distribütör, mağaza ya da şirketlere ürün tanıtan ve tedarik eden gerçek yahut tüzel kişilere verilen isimdir. Distribütör bu görevi, bir ürünün üreticisi ile dağıtım veya tedarik kanalındaki bir başka işletme arasında aracılık yaparak gerçekleştirir.

Distribütör vermek ne demek?

Bir üretici veya tedarikçiye ait olan ürünlerin belirli bölgelerde tanıtımı ve satışını sağlamakla yetkili dağıtıcı firmalara distribütör adı verilir. ... Bazı distribütörler ürünleri stoklayarak satış yaparken, bazıları sadece gelen siparişleri tedarikçi firmaya veya bölge müdürlüklerine iletirler.

Distribütör ne demek hukuk?

Yerel firmaların, üretici firmanın ürün ve sağladığı hizmetlerini hukuki anlaşma doğrultusunda dağıtım ve satım işlemlerini yapmalarına ise "distribütörlük" adı veriliyor.

Distribütör nedir TTK?

Distribütörlük sözleşmeleri Türk Hukuku tahtında “sui-generis (kanun ile düzenlenmemiş)” sözleşmeler arasındadır. ... Distribütör sözleşmede yer alan ürünleri sağlayıcıdan satın aldıktan sonra kendi müşterilerine satmaktadır. Bu itibarla, sözleşmede yer alan ürünlerin mülkiyeti distribütöre devrolmaktadır.

Distribütör modülü bozulursa ne olur?

Distribütör modülü arıza nedeni ile araçta ateşleme sırası bozulabilir ve bu durum tekleme, gaz yememe ve stop etme sorunlarına neden olabilir, Performans bariz bir şekilde düşecektir.

Bobinin bozuk olduğunu nasıl anlarız?

Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar.