Tuzlu gargara diş fırçalamadan önce mi sonra mı?

İçindekiler:

  1. Tuzlu gargara diş fırçalamadan önce mi sonra mı?
  2. Tuzlu su ile gargara yapmak diş eti iltihabina iyi gelir mi?
  3. Tuzlu su diş minesine zarar verir mi?
  4. Gargara içilirse ne olur?

Tuzlu gargara diş fırçalamadan önce mi sonra mı?

Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Tülay Tacettinoğlu, ağız ve diş sağlığının Ramazan ayında da önemli olduğuna dikkat çekerek sahurda dişlerin bir kere fırçalandıktan sonra tuzlu su ile ağız gargarası yapılması gerektiğini kaydetti.

Tuzlu su ile gargara yapmak diş eti iltihabina iyi gelir mi?

Diş eti iltihabı nasıl geçer sorusunun en pratik ve etkili yöntemidir. Günde 2-3 defa tuzlu suyla gargara yapın. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve gargara yapın. Tuzlu su; ağzınızda oluşan bakterileri uzaklaştırarak enfeksiyonun geçmesini sağlayacağından faydalı bir yöntemdir.

Tuzlu su diş minesine zarar verir mi?

Karbonat ve tuz, iri granüllü maddeler olduğu için dişin mine tabakalarını çizer ve aşındırır. Bunun sonucunda dişler parlaklığını kaybeder ve yiyip içtiğimiz besinlerle, dişler daha kısa zamanda doğal rengini kaybeder.

Gargara içilirse ne olur?

-Gargara yutulması dolaşım sistemini etkileyerek hızlı kalp atışlarına ve düşük kan basınca neden olabilir. -Gargarada bulunan etanol beyindeki solunum merkezini baskılayarak solunum hızını değiştirir. Bu durum solunum hızında artışa ve bazı aşırı durumlarda, boğulma nedeniyle ölümle sonuçlanabilir.