Kamuda puantaj nedir?

İçindekiler:

  1. Kamuda puantaj nedir?
  2. SGK eksik gün puantaj ne demek?
  3. Eksik gün nedeni 07 nedir?
  4. İşçi bordrosu nedir?
  5. Eksik gün nedeni 27 ne demek?
  6. Sigortada puantaj kayıtları ne demek?
  7. SGK eksik gün nedeni 12 ne demek?
  8. Eksik GN 27 nedir?

Kamuda puantaj nedir?

Puantaj; personelin işe giriş ve işten çıkış saatlerini belirleyebilmeye yarayan kayıtlardır. Bu kayıtlar sayesinde personelin tüm giriş ve çıkış zamanları kendi imzası ile kayıt altında tutulur. Bu kayıtlar personelin maaş hesabında etkin rol oynadığından oldukça önemli kayıtlardır.

SGK eksik gün puantaj ne demek?

Değişikliğe göre 10 kişiden az işçi çalıştıran işverenler, işçiyi 30 günden az sigortalı beyan etmiş ve bu durumun sebebini “puantaj kaydı” seçmişlerse eksik gün bildirim formuna ekleyecekleri puantaj kayıtlarını işçinin imzası ile birlikte SGK'ya vermelidir.

Eksik gün nedeni 07 nedir?

Kısmi süreli bir iş sözleşmesi olmaksızın haftanın belirli günlerinde işe hiç gelmeyen ve fiili çalışması bulunmayan bir sigortalı için puantaj kaydında imzasının olmadığı her günü eksik gün olarak eksik gün nedeni "07-Puantaj kaydı" kodu kullanılacak şekilde bildirilecektir.

İşçi bordrosu nedir?

Bordro bir işletmede, işverenin işçiye yaptığı iş karşılığında her ay ödemesi gereken ücreti tanımlar. Bu ücret üzerinden yapılan bütün vergi ve kesintilerle birlikte ödenen ücretlerin yer aldığı ayrıntılı tabloya bordro denilir.

Eksik gün nedeni 27 ne demek?

Kısa çalışma ödeneği alan sigortalıların aynı ayda başka bir eksik gün nedeni olması halinde (İstirahat, tutukluluk vs) eksik gün nedeni olarak “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” kodu seçilmelidir.

Sigortada puantaj kayıtları ne demek?

Puantaj, bir firmadaki çalışanların saat ya da gün bazında hak edişlerini doğru şekilde hesaplamak için kullanılan sistemdir. Şirketler tarafından tutulan, personel bazındaki çalışma süresi kayıtlarına puantaj takibi veya işçi puantajı adı verilir. ... Genel amaç, mesainin saat veya gün üzerinden hesabını sağlamaktır.

SGK eksik gün nedeni 12 ne demek?

12- Birden Fazla Çalışanın 30 günden az çalışma sebebi birden fazla ise (örneğin hem rapor hem de puantaj varsa) bildirimde bu kod kullanılır.

Eksik GN 27 nedir?

Kısa çalışma ödeneği alan sigortalıların aynı ayda başka bir eksik gün nedeni olması halinde (İstirahat, tutukluluk vs) eksik gün nedeni olarak “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” kodu seçilmelidir.