KDV ödemesi ertelendi mi?

İçindekiler:

  1. KDV ödemesi ertelendi mi?
  2. Vergi ödeme Süresi Uzatıldı mı?
  3. Beyanname Verme Süreleri saat kaça kadar?
  4. Vergi ödemelerinin son günü ne zaman?
  5. Kira gelir vergisi hangi tarihe ertelendi?
  6. Damga Vergisi beyanı ne zaman verilir?
  7. Vergiler ne zaman ödenir?
  8. Basit usulde KDV beyannamesi ne zaman verilir?
  9. Katma değer vergisinin en geç ne zamana kadar ödenmesi gerekir?
  10. KDV son günü ne zaman 2020?

KDV ödemesi ertelendi mi?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruda, 26 Temmuz gün sonuna kadar verilmesi gereken KDV, damga vergisi ve muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme sürelerinin ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin, 30 Temmuz Cuma gün sonuna kadar uzatıldığı ...

Vergi ödeme Süresi Uzatıldı mı?

7326 sayılı vergi yapılandırması kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı. Buna göre başvuru 30.09.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Beyanname Verme Süreleri saat kaça kadar?

Gelir Vergisi Kanunu Geçici 67. Madde Kapsamında Verilebilecek İhtiyari Beyanname, izleyen yılın Mart ayının başından 25. günü akşamına kadar verilir. Hesap döneminin kapandığı ayı izleyen 4. ayın birinci gününden 25. günü akşamına kadar verilir. Beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar ödenir.

Vergi ödemelerinin son günü ne zaman?

Beyan ve Ödeme Süreleri
Beyanname adıBeyanname verme zamanı*
Yıllık gelir vergisi (Basit usul)Şubat ayının son günü
Yıllık gelir vergisiMart ayının son günü
Kurumlar vergisiNisan ayının son günü
Geçici vergi 1. dönem17 Mayıs
7 satır daha

Kira gelir vergisi hangi tarihe ertelendi?

Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre, ülkede geçen yıl sonu itibarıyla 2 milyon 56 bin gayrimenkul sermaye iradı mükellefi bulunuyor. Bu mükelleflerin, 2020 yılında elde edilen kira gelirine ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini 31 Mart'a kadar idareye ulaştırması gerekiyor.

Damga Vergisi beyanı ne zaman verilir?

Beyanname verilen ayın 26. günü akşamına kadar ödenir. (Sürekli Damga Vergisi mükellefiyeti bulunmayanlar için damga vergisi makbuz karşılığı ödenmesi gereken kağıtlara ilişkin) Damga Vergisi'ne tabi kâğıdın düzenlendiği tarihi izleyen 15 gün içinde beyan edilir.

Vergiler ne zaman ödenir?

Beyan ve Ödeme Süreleri
Beyanname adıBeyanname verme zamanı*
Yıllık gelir vergisi (Basit usul)Şubat ayının son günü
Yıllık gelir vergisiMart ayının son günü
Kurumlar vergisiNisan ayının son günü
Geçici vergi 1. dönem17 Mayıs
7 satır daha

Basit usulde KDV beyannamesi ne zaman verilir?

(Vergi Usul Kanunu Sirküleri/115 ile basit usul için beyanname verilme zamanı şubat ayının son günü olarak belirlenmiştir. 28 Şubat'ın hafta sonu olması nedeniyle beyan ve ödeme süresi 01.03.2021 tarihidir.)

Katma değer vergisinin en geç ne zamana kadar ödenmesi gerekir?

ilişkin 2 nolu KDV beyannamesi, müteakip ayın ilk 24 günü içinde verilir ve ödeme de yine aynı ayın 26 ncı günü akşamına kadar yapılır. Mal ithaline ilişkin KDV gümrük vergisi ile birlikte ve aynı zamanda ödenir. beyannamelerin verilme süresi içinde bu ithalata ilişkin KDV nin ödenmesi gerekir.

KDV son günü ne zaman 2020?

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "26 Nisan günü sonuna kadar verilmesi gereken katma değer vergisi, damga vergisi ve muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 28 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır." denildi.