Sarımsak limon sirkesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sarımsak limon sirkesi nasıl yapılır?
  2. Bal limon sarımsak karışımı nasıl yapılır?
  3. Sarımsak bal karışımı neye yarar?
  4. Sirke limon karışımı neye iyi gelir?
  5. Sarımsak sirke karışımı ne işe yarar?
  6. Sarımsak karışımı nasıl yapılır?

Sarımsak limon sirkesi nasıl yapılır?

1 kilo sarımsak soyulup, iyice eziliyor. Bir kavanozun içine konan ezilmiş sarımsakların içine 1 litre su, 5 adet de limon sıkılarak karıştırılıyor, bu karışımın içine 1 litre de sirke ekleniyor. Bunlar karıştırıldıktan sonra kavanozun kapağı iyice sıkılıp, karanlık ve serin bir yerde 6 ile 10 ay arasında bekletiliyor.

Bal limon sarımsak karışımı nasıl yapılır?

10 tane limonun suyu + tahta havanda dövülmüş 10 baş sarımsak + 1 kilo bal karıştırılarak cam kavanoza konur. Ağzı 3 kat pamuklu bezle kapatılır ve karanlık bir yerde 7 gün bekletilir. 7 gün sonra kavanozun kapağı kapatılarak buzdolabına konur. Uzun süre dayanır, hatta ne kadar uzun bekletilse o kadar kuvvetlenir.

Sarımsak bal karışımı neye yarar?

Sarımsak ve bal birleştirildiğinde vücuttaki kan akışını dengeler. Yüksek tansiyonu engelleyen bal sarımsak karışımı aynı zamanda kalp hastalıklarını önler. Sarımsak bal karışımı kötü kolesterolü engeller. İçerdiği vitamin ve minarellerle sarımsak bal karışı bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sirke limon karışımı neye iyi gelir?

Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlayan limon sirkesi, kilo vermek isteyen kişilere yardımcı olmaktadır. Boğaz ağrısı, baş ağrısı veya eklem ağrılarının geçirilmesinde oldukça etkilidir. Limon sirkesi, vücutta meydana gelen halsizlik ve yorgunluğu gidererek vücudu daha dinç hale getirmektedir.

Sarımsak sirke karışımı ne işe yarar?

Sarımsak, elma sirkesi ve baldan oluşan bu karışım pek çok hastalığın iyileştirilmesinde oldukça etkili olmuştur. Soğuk algınlığı, yüksek tansiyon, iltihap, astım, yorgunluk, halsizlik, infetilite ve kanser gibi pek çok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılmaktadır.

Sarımsak karışımı nasıl yapılır?

Sıktığınız limon suyu 2 litre yani 8 su bardağı kadar olmalı. Ardından 40 diş orta boy sarımsağı soyun ve ezin. Sarımsakları da kavanozun içine ekleyerek ılık ve ışık almayan bir odada bu karışımı 25 gün boyunca muhafaza edin. Ancak kavanozu her gün çalkalamanız gerektiğini de unutmayın.