YKS sonuc nasil ogrenilir?

İçindekiler:

  1. YKS sonuc nasil ogrenilir?
  2. ÖSS puanımı nasıl öğrenirim?
  3. ÖSYM tercihleri hangi puana bakılacak?
  4. YKS sıralamalar ne zaman açıklanacak?
  5. ÖSYM Sınav saat kaçta açıklanacak?

YKS sonuc nasil ogrenilir?

YKS sonuçları 28 Temmuz Çarşamba günü sabah saatlerinde açıklandı. Milyonlarca adayın katılımı ile düzenlenen 2021 YKS sınav sonuçları AİS ekranı üzerinden ilan edildi. Adaylar, ÖSYM'nin 'sonuc.osym.gov.tr' internet adresinden açıklanan sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

ÖSS puanımı nasıl öğrenirim?

Ösym eski olan sınav sonuçlarını tekrar arşivden çıkardı bunu yaparkende sadece öğrenci tc kimlik numarası ve şifreyi bilgi olarak istiyor. yani ösym sonuçlar için herkesin işini kolaylaştıyor, Ösym ile sonuçlara ulaşmak için https://sonuc.osym.gov.tr/ sadece bu siteye tıklayarak eskiden kalmış olan sınav bilgisini çok ...

ÖSYM tercihleri hangi puana bakılacak?

TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT'de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

YKS sıralamalar ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren öğrenebileceklerdir.

ÖSYM Sınav saat kaçta açıklanacak?

26 Haziran – 27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılan YKS sınav sonuçları, 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.