Vintage neye denir?

İçindekiler:

  1. Vintage neye denir?
  2. For retro ne demek?
  3. Vintage boya ne demek?
  4. Vintage aksesuar ne demek?
  5. Retro gömlek ne demek?
  6. Retro pantolon ne demek?
  7. Astrolojide retro ne anlama gelir?
  8. Jüpiter retro ne demek?
  9. Vintage Legend nedir?
  10. Boya ile eskitme nasıl yapılır?
  11. Retro mu vintage mi?
  12. Vintage ne demek Ekşi?

Vintage neye denir?

Retro, 'geriye doğru' anlamına gelmektedir. 'Geçmişe yönelik', 'geçmişe ait', 'geçmişi de kapsayan' gibi anlamlara sahip olan retro kelimesi moda dünyasında da kullanılır.

For retro ne demek?

Retro, en temel ifade ile yakın geçmişte trend olmuş moda akımlarını yeniden üreten, türeten bir tarzdır. ... Sözlük anlamı “geriye dönüş" olan retro, eski tarzı çağrıştırmakla birlikte içerisinde modern birtakım yenilikleri de barındırabilir.

Vintage boya ne demek?

Su bazlı, özel formüle edilmiş içinde farklı ebat granül ve parçacık barındıran ve renk seçenekleri olan antik ve vintage eskitme efekti yaratan, koyu kıvamlı boyadır.İlk kat boya olarak tüm Cadence akrilikler kullanılabilir. ... İlk katın üzerine tercih edilen renkte Vintage Legend fırça ile sürülür.

Vintage aksesuar ne demek?

Vintage dekorasyon, 1920-1950 tarihleri arasında kullanılan ve o dönemin modasını yansıtan mobilya ya da aksesuarlarının eviniz konseptiyle harmanlanarak kullanılması sonucu oluşmaktadır. Eskiyi seven ve yaşatmak isteyen kişilerin tarzını yansıtmaktadır.

Retro gömlek ne demek?

Retro giyim tarzı kıyafetlerin tarz olarak eski ve geçmiş dönemleri birebir yansıtan yeni kıyafetler olmasıdır.

Retro pantolon ne demek?

Retro giyim tarzı geçmişte moda olmuş renklerin kıyafetlerin ve tarzların yeni ürünlerde kullanılarak tekrar moda haline gelmesidir. Örneğin bol paça pantolon eski dönemlerden gelmiş bir retro iken günümüzde de yeni moda olarak kullanılması retro kıyafet olmasını sağlamaktadır.

Astrolojide retro ne anlama gelir?

Retro "geriye dönüş, geri gitme" anlamlarına gelen bir kelimedir. Astrolojide her gezegenin bir anlamı ve burçlar üzerinde etkisi olduğuna inanılır. Gezegenlerin gerilemesi, gezegenin temsil ettiği konularda gecikmeler, aksaklıklar ve sorunlar oluşturur.

Jüpiter retro ne demek?

JÜPİTER RETRO Birey elde ettiği veya edeceği fırsatları, farkında olmadan erteleyebilir. Elde ettiğinde ise, yeniden yeniden planlama eğilimi gösterebilir. Bu kişiler, daima kendi gerçekliğini arar, kendi hakikatini yaratır.

Vintage Legend nedir?

Cadence eskitme boyaları içerisinde granüllü dokuya sahip olan ve uygulanan yüzeye doku kazandıran boyaya Cadence Vintage Legend denmektedir.

Boya ile eskitme nasıl yapılır?

Ahşap eskitme teknikleri nelerdir ve eskitme nasıl yapılır? Ahşap yüzeyi güzelce zımparalamalısın. Zımparanın ardından nemli bir bezle silmelisin.Astar boya ile boyamalısın.Tekrar zımpara işlemi uygulamalısın. Son olarak boyayıp kurumaya bırakmalısın.

Retro mu vintage mi?

isim olan vintage'ın türkçe karşılığı ise bağ bozumudur. retro ise geri, geriye doğru anlamına gelen bir ön ektir ve moda dünyasında "geçmişe ait" / "geçmişe ait gibi" anlamlarında kullanılan bir sıfattır. ... retro ise vintage göre daha yakın tarihli, herhangi bir alamet-i farikası olmayan eski eşyalardır.

Vintage ne demek Ekşi?

vintage, antika kadar eski olmamakla birlikte, birkaç on yıllık giyim kuşam, araba gibi modadan nasibini alan eski ürünler için kullanılan bir sıfattır. ... vintage, yani gerçekten eski kıyafetlerden oluşan bir stile retro diyebiliriz. vintage görünümlü yeni ürünler de retrodur, bunlara vintage denemez.