Çocuklarda gece aşırı terleme neden olur?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda gece aşırı terleme neden olur?
  2. Cocugun Terlememesi icin ne yapmali?
  3. Bebeğim gece uyurken çok terliyor ne yapmalıyım?
  4. Yüzüm çok terliyor neden?
  5. Bebeğimin kafası çok terliyor ne yapmalıyım?

Çocuklarda gece aşırı terleme neden olur?

Çocuklarda gece terlemeleri sağlık sorunlarında görülebilir: Viral enfeksiyonlar, bronşit, sinüs enfeksiyonu, zatürre gibi sağlık sorunları. Eğer çocuğunuz gece yarısı uyanıyorsa ve aşırı bir susama ve açlık ile diyabet hastalığın bir işareti olabilir.

Cocugun Terlememesi icin ne yapmali?

Aşırı terlemeye neden olabilen baharatlı ve alerjik gıdaları yedirmeyin (çikolata, kahve, fıstık ezmesi gibi). Pamuklu giysiler giydirin. Yünlü giysiler, hava almayan uyku tulumları ve battaniye kullanmayın. Ortam ısısına uygun giydirin.

Bebeğim gece uyurken çok terliyor ne yapmalıyım?

- Bebeklerde uykuda terleme sorununu azaltmak için bebeğiniz geceleri sık sık terliyorsa uyurken daha ince kıyafetler tercih edin ve fazla kalın örtüler örtmeyin. Fazla kalın kıyafetlerin giyilmesi veya fazla kalın örtülerin kullanılması bebeğinizin aşırı terleyip bunalmasına sebebiyet verebilir.

Yüzüm çok terliyor neden?

Vücutta ne kadar fazla yağ varsa, yüzde terleme de o kadar fazla olacaktır. Elbette genetik özellikler yine bireyden bireye durumun farklı olmasına yol açabilir. Yüzde aşırı terlemenin sebeplerinden bir diğeri koşmak veya ağırlık kaldırmak gibi aktivitelerin vücudu aşırı ısıtmasıdır.

Bebeğimin kafası çok terliyor ne yapmalıyım?

Bebeklerin emerken ya da uyurken kafasının terlemesi aslında normal bir durumdur. Ancak kafası sürekli olarak terliyorsa bir doktora danışmak faydalı olabilir. Doktorunuz size en sağlıklı bilgiyi verecektir.