Ek tercih yapanlar ne zaman okula başlayacak?

İçindekiler:

  1. Ek tercih yapanlar ne zaman okula başlayacak?
  2. 2021 ek tercihler ne zaman açıklanacak?
  3. Ek tercihte kimler tercih yapabilir?
  4. Ek yerleştirme neye göre yapılıyor?
  5. Başarı sırası mı puan mı?
  6. Ilk tercih yapmayan Ek yerleştirmede tercih yapabilir mi?
  7. Ek Yerleştirme tercih yaparken nelere dikkat edilmeli?
  8. Tercihlerde kaç puan üstü tercih yapılır mı?
  9. Ilk tercih yapmadan ikinci tercih yapabilir mi?
  10. Tercih yapan ek tercih yapabilir mi?

Ek tercih yapanlar ne zaman okula başlayacak?

YKS ek tercih sonuçlarının belli olmasının ardından üniversitede bir bölüm kazanan adaylar kayıtları 4- tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4- tarihleri arasında yapılacak.

2021 ek tercihler ne zaman açıklanacak?

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 01 Ekim 2021 tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Ek tercihte kimler tercih yapabilir?

Buna göre ikinci ek yerleştirme işlemleri sürecindeTYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar “önlisans programlarında”, AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar “lisans programlarında” boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir.

Ek yerleştirme neye göre yapılıyor?

Adayın aldığı başarı sırasının yüzde 50 üstünden başlayıp, yüzde 100 altına kadar tercih yaptırmak uygun olur. Özellikle TM ve TS puan türlerine göre yapılacak tercihlerde yüzde 50 aralığı yüzde 24'e kadar çekilmeli ve yüzde 100'ün altına kadar (hatta yazabileceği yere kadar) tercih yapmalı.

Başarı sırası mı puan mı?

Yani tercihlerinizin en çok okumak istediğiniz bölümden, en az okumak istediğiniz bölüme doğru sıralanmış olması, istediğiniz bölüme girme şansınızı artırır. Tercihler mutlaka başarı sırasına göre yapılmalı. ÖSYM, yerleştirme işlemini başarı sırasına göre yapar.

Ilk tercih yapmayan Ek yerleştirmede tercih yapabilir mi?

Ek yerleştirme ile tercih apmak isteyen adaylar İlk yerleştirmede tercih yapmayan ek yerleştirmede tercih yapabilir mi? sorsuna yanıt arıyor. Birinci tercih döneminde herhangi bir nedenle tercih yapamamış veya yapmamış adaylar ek yerleştirme tercihinde bulunabilir.

Ek Yerleştirme tercih yaparken nelere dikkat edilmeli?

EK TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Yerleştirmede de tercih yapmış fakat yerleştirilememiş olmak gerekir. -ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunu çok iyi incelemelisin. -En çok istediğin bölüme 1. sırada yer vermelisin; diğerlerini de aynı mantığa göre sıralayabilirsin.

Tercihlerde kaç puan üstü tercih yapılır mı?

Y-TYT veya Y-AYT puanınız 200'den yüksek de olsa lisans programı tercih edebilmeniz için ham puanınızın ilgili puan türünde 170 ve üstü olmasına dikkat ediniz. 150-170 aralığında ham puan almış adaylar ise önlisans programlarını tercih edebileceklerdir.

Ilk tercih yapmadan ikinci tercih yapabilir mi?

Birinci tercih döneminde herhangi bir nedenle tercih yapamamış veya yapmamış adaylar ek yerleştirme tercihinde bulunabilir.

Tercih yapan ek tercih yapabilir mi?

İlk tercihlerde tercih yapıp da bir üniversite bölümününe yerleşen adaylar ek yerleştirmelerde tercih yapamaz. Ayrıca YKS'ye girip tercih yapmaya hak kazanmasına rağmen hiç tercih yapmayan adaylar da ek yerleştirmede tercih yapamaz.