Adres numarası nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Adres numarası nasıl öğrenilir?
  2. Adres kodu ne?
  3. Yeni adres kodu nedir?
  4. Bina ID numarası nedir?

Adres numarası nasıl öğrenilir?

Vatandaşlar e-devlet kapısı üzerinden adres kodunu öğrenir; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sitesinden TC kimlik numarası ve birkaç doğrulamayla cep telefonuna adres kodu gelebilir.

Adres kodu ne?

Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri tarafından tarihinde hayata geçirilen bir proje olan adres kodu; nüfusa dayalı adres sistemine kayıtlı ve Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm konutlara verilen 10 haneli özel bir koddur. Aynı zamanda UAVT kodu olarak da adlandırılmaktadır.

Yeni adres kodu nedir?

Adres Kodu (UAVT Kodu) Nedir? Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri tarafından tarihinde hayata geçirilen bir proje olan adres kodu; nüfusa dayalı adres sistemine kayıtlı ve Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm konutlara verilen 10 haneli özel bir koddur. Aynı zamanda UAVT kodu olarak da adlandırılmaktadır.

Bina ID numarası nedir?

b) Binanın bulunduğu sokak üzerinde, bu binadan sonra gelen numara almış binalar bulunduğu takdirde, arsalara tahsis edilmiş olan numaralardan en küçüğü ile en büyüğü arasına "-" işareti konularak oluşan bileşik numara, bina numarası olarak verilir.