Salda nereye bagli?

İçindekiler:

  1. Salda nereye bagli?
  2. Salda Gölü Türkiye'nin hangi şehrinde?
  3. Eğirdir Gölü yüzülür mü?
  4. Salda Gölü'nde balık var mı?
  5. Sahra golu nerede?
  6. Salda Gölü lavanta bahçeleri nerede?
  7. Eğirdir Gölü suyu nereden gelir?
  8. Isparta Eğirdir Gölü arası kaç km?
  9. Saldaya Ne zaman gidilir?
  10. Salda golu neden beyaz?

Salda nereye bagli?

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan göl, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür. Göller Yöresi içinde, dışa akışı olmayan kapalı havzalı yapıdadır. Yüzölçümü yaklaşık 44 kilometrekaredir.

Salda Gölü Türkiye'nin hangi şehrinde?

SALDA GÖLÜ GENEL ÖZELLİKLERİ Salda Gölü Burdur ilinin yaklaşık 60 km batısında yer alır. Türkiye'nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip gölü olarak tanınıyor. Deniz seviyesinden yüksekliği 1140 m'dir.

Eğirdir Gölü yüzülür mü?

Günübirlikçiler içinde aracınızla giderek mavinin her tonunun bulunduğu güzel Eğirdir'de yüzüp dönmek mümkündür.

Salda Gölü'nde balık var mı?

Gökkuşağı Alabalığı SazanSudak balığı Salda Gölü/Balık

Sahra golu nerede?

Salda Gölü Burdur ili sınırları içerisinde Yeşilova ilçesine bağlıbir bölgededir. Yeşilova ilçesine 5 km, Burdur'a 56 km, Denizli'ye 96 km ve Antalya'ya 159 km mesafededir. Salda Gölü Burdur, Denizli ve Antalya şehirlerinin tam orasında bulunur.

Salda Gölü lavanta bahçeleri nerede?

Bembeyaz kumları, turkuaz rengi sularıyla büyüleyen Salda Gölü ise Isparta'ya 110 km, Antalya'ya ise 150 km uzaklıkta, Burdur'un Yeşilova mevkiinde bulunan bir cennet. Tıpkı Lavanta Kokulu Köy gibi bu doğa mucizesini de özellikle Instagram fotoğraflarında sık sık görmeye son bir iki yıldır başladık.

Eğirdir Gölü suyu nereden gelir?

Eğirdir Gölü'nün en önemli özeliklerinden bir diğeri denizle olan bağlantısıdır. Kovada kanalı ile Kovada Gölü'ne gelen sular Kovada Vadisi'nden, Aksu Çayı'na oradan da karstik yollarla Akdeniz'e boşalmakta idi. Son yirmi yıldır gölün suları Çandır Ovası'nda yaptırılan Karacaören I ve II barajlarına gelmektedir.

Isparta Eğirdir Gölü arası kaç km?

50 kmEğirdir Gölü / Uzunluk

Saldaya Ne zaman gidilir?

Bembeyaz kumsalı ile görenleri kendisine hayran bırakan Salda Gölü'ne ilk kez gelecekseniz en sakin dönem olan bahar aylarını tercih etmenizi öneririz.

Salda golu neden beyaz?

Salda Gölü, Burdur Yeşilova'ya 4 kilometre uzaklıkta bulunan karstik bir göldür. ... Çünkü magnezyum göldeki kayalara beyaz rengi verir ve böylece Salda Gölü, Mars gezegenine has yüzey özellikleri gösterir.