Kolonya evde nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kolonya evde nasıl yapılır?
  2. Limon esansı nasıl elde edilir?
  3. Limon uçucu yağı nasıl elde edilir?
  4. Evde limon yağı nasıl elde edilir?

Kolonya evde nasıl yapılır?

Evde kolonya yapmak için 150 ml.lik etil alkol ile 20ml suyu çalkaladıktan sonra, 10 veya 15ml'lik limon esansı ilave ederek karıştırmak yeterlidir. İçine etil alkolden daha ucuz olduğu için metil alkol suyu koyulan kolonyalar, içildiği takdirde görme yetkisinin kaybedilmesine (körlüğe) neden olur.

Limon esansı nasıl elde edilir?

Kavanozun çok büyük olmamasına dikkat edin. Eğer büyük kavanozlarınız varsa limon sayısını artırmanız gerekir. Ardından rendelenmiş limon kabuklarının üzerine, kavanozun ağzına kadar gelecek şekilde zeytinyağı ilave edin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve güneş gören bir yerde en az 15-20 gün bekletin.

Limon uçucu yağı nasıl elde edilir?

Buharla damıtılmış diğer yağların aksine, Limon Uçucu Yağı, soğuk sıkım yöntemi kullanılarak meyve kabuğundan elde edilir ve hiçbir dolgu maddesi veya katkı maddesi bulunmaz, % 100 saftır. Temiz ve keskin bir kokusu vardır.

Evde limon yağı nasıl elde edilir?

Limon kabuğu, içerdiği zengin vitamin ve minerallerle limon yağının ham maddesidir. Limon yağını evde kolaylıkla üretebilmek için işe bir su bardağı kadar sızma zeytinyağını kısık ateşle ısıtarak başlanır. Bu işlem gerçekleşirken 4-5 adet limon özenle yıkanır.