Bağ-Kur borcu affı ne zaman çıkacak?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur borcu affı ne zaman çıkacak?
  2. Bağ-Kur prim borçları siliniyor mu?
  3. Bağkur yapılandırma 2020 ne zaman?
  4. Bağkur ihya borcu ne demek?

Bağ-Kur borcu affı ne zaman çıkacak?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30.04.2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Bağ-Kur prim borçları siliniyor mu?

Buna göre, vatandaşların, tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. Bağ-kur borçları silinen vatandaşların, daha sonra 1 Kasım Bağ-Kur'lulukları yeniden başlatılacak.

Bağkur yapılandırma 2020 ne zaman?

SGK, prim borcu bulunan 4/b (tarım dahil) sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 31 Ekim 2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak prim borçları siliniyor.

Bağkur ihya borcu ne demek?

Yapılandırma yasasının Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından belirtilen durumda olan Bağkur'lular daha az ödeme yaparak ihya (canlandırma) imkanına sahip olacak. 2008'den başlayarak çeşitli kanunlarla Bağkur prim borcunu ödemeyen kişilerin prim borçları silindi ve sigortalılık süreleri donduruldu.