Kürtaj nerelerde?

İçindekiler:

  1. Kürtaj nerelerde?
  2. Kimler kürtaj yapar?
  3. Kürtaj da dikiş atılır mı?
  4. Evlilik dışı kürtaj yasal mı?
  5. Kürtaj mı küretaj mı?

Kürtaj nerelerde?

Kürtaj Merkezleri Kürtaj jinekolog (kadın doğum uzmanı) tarafından hastane veya muayenhanede yapılır. Kürtaj dikkatli, tecrübeli ellerde steril aletler kullanılarak yapıldığında ve kürtaj sonrası dönemlerde hasta tarafından gerekli özen gösterilirse risk çok düşüktür.

Kimler kürtaj yapar?

Kürtaj Uygulamasını Kimler Yapar? D&C (Dilatasyon ve Küretaj) kadın hastalıkları ve doğum uzmanları (jinekolog) tarafından yapılır. Bu işlem yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılmamalı. Kürtaj muayenehane, klinik ve hastanede yapılabilir.

Kürtaj da dikiş atılır mı?

Biz kliniğimizde kürtaj tekniği olarak, aşağıda belirttiğimiz karmen kanülü ile aspirasyon tekniğini kullanmaktayız. Kürtaj işlemi cerrahi müdahale sınıfındadır. Ancak herhangi bir dokunun kesilmesi söz konusu değildir, haliyle dikiş de atılmaz.

Evlilik dışı kürtaj yasal mı?

Kürtajın yasal kısıtlamaları arasında evli/bekâr ayrımı konusu sadece baba onay için vardır. Evlilik dışı kürtajın yasal olmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Reşit olan bir kadın yasal olarak kürtaj yaptırabilir. Evlilik şartı aranmamaktadır.

Kürtaj mı küretaj mı?

Kürtaj veya daha doğru tabirle küretaj genel anlamda rahim içi istenmeyen bir gebeliğin tahliyesi anlamına gelmektedir. Tıbbi literatürde gebelik sonlandırma, gebelik terminasyonu yada dilatasyon-küretaj olarakta geçer.