Öğle namazından sonra hangi süreler okunur?

İçindekiler:

  1. Öğle namazından sonra hangi süreler okunur?
  2. Ikindi namazından sonra hangi dua okunur?
  3. Yatsı namazını kıldıktan sonra hangi sure okunur?
  4. Ikindiden sonra neden Amme okunur?
  5. Ikindi namazından sonra hangi tesbihler çekilir?
  6. Namazından sonra hangi sure okunur?

Öğle namazından sonra hangi süreler okunur?

Mesela, sabah namazının ardından 'Lâ yestevi' yani Haşir Sûresi'nin son üç ayeti, öğlen namazının sonunda Fetih Sûresi'nin son ayetleri okunur.

Ikindi namazından sonra hangi dua okunur?

İkindi namazının farzında ilk olarak niyet edilir ve Allahu Ekber diyerek eller bağlanır. Sonra Subhaneke, ardından Fatiha suresi okunur. Daha sonra Kuran'dan Kafirun suresi okunur. Fakat bu sure bilinmiyorsa Kuran'dan bir sure de okunabilir.

Yatsı namazını kıldıktan sonra hangi sure okunur?

Yatsı namazının ardından okunacak ayet ve dualar; La ilahe illallahu vahdehu la şeriyke leh lehül mülkü ve Lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir okumak. La İlahe illa hüvel hayyül gayyumu ve etübü ileyhi tövbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten vela nuşura.

Ikindiden sonra neden Amme okunur?

' 'İkindi namazından sonra Nebe suresini okursa, Allah'u Teala o kimsenin rızkını artırır, Ona dünya dağları ağırlığınca iyilikler yazılır. Kıyamet günü yüce Allah her bir kılını nurlu kılar. Dünyadan cennete ki makamını görmeden de çıkmaz.

Ikindi namazından sonra hangi tesbihler çekilir?

Sonra ise Sübḥânallahi ve'l-ḥamdü lillâhi ve lâ ilâhe illâllahü vallahü ekber ve lâ ḥavle ve lâ ḳuvvete illâ billâhi'l-ʿaliyyi'l-ʿaẓîm.” bu söz denir, Âyete'l-Kürsî söylenir. Ardından da 33 kere sübhanallah, 33 kere elhamdülillah ve 33 kere allahuekber denir.

Namazından sonra hangi sure okunur?

Öncelikle Ayetel Kürsi suresi okunup ardından tesbihata başlanır. 33 kere Sübhanallah, 33 kere Elhamdülillah ve 33 kere Allahü Ekber denildikten sonra bir defa “La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir” denilerek tamamlanır.