Zayıflamak için bamya suyu nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Zayıflamak için bamya suyu nasıl hazırlanır?
  2. Bamyanın suyu ne işe yarar?
  3. Şeker hastalığı için bamya kürü nasıl yapılır?
  4. Bamya kaç günde filizlenir?
  5. Şeker için bamya tohumu nasıl kullanılır?
  6. Bamya suyu Kan şekerini düşürür mü?
  7. Bamya tohumu yutulur mu?

Zayıflamak için bamya suyu nasıl hazırlanır?

Bamya suyunun mucize yaratacak kürü için sadece 3-4 tane taze bamya ve bir bardak su yeterli. 3-4 tane taze bamyayı ince ince dilimledikten sonra bir bardak suyun içine koyup bardağın ağzını iyice kapatın. Bamya kürünü hazırladığınız bardağı bir gece dışarda beklettikten sonra sabah aç karnına için.

Bamyanın suyu ne işe yarar?

Bamya suyu birçok vitamin ve mineral içerir. A vitamini, C vitamini, magnezyum vb., vücutta daha fazla kırmızı kan hücresi üretilmesinde yardımcı olur. Bamya suyu ayrıca boğaz ağrısı ve şiddetli öksürük tedavisinde kullanılır.

Şeker hastalığı için bamya kürü nasıl yapılır?

1) Bamyaların ön ve arka ucunu kesin, 2) Bir kavanoza koyun ve üstüne su ekleyin. 3) 8 saat boyunca bu karışımı bekletin ve süre dolduğunda bamyaların emdiği sudan yararlanabilmek için bamyaları iyice sıkıp suyuu çıkarın. 4) Emdiği suyu verdikten sonra posa haline gelecek bamyaları atabilirsiniz.

Bamya kaç günde filizlenir?

Yaklaşık 2 hafta içinde çimlenen tohumlar filizlenmeye başlar.

Şeker için bamya tohumu nasıl kullanılır?

2) Bir kavanoza koyun ve üstüne su ekleyin. 3) 8 saat boyunca bu karışımı bekletin ve süre dolduğunda bamyaların emdiği sudan yararlanabilmek için bamyaları iyice sıkıp suyuu çıkarın. 4) Emdiği suyu verdikten sonra posa haline gelecek bamyaları atabilirsiniz. Bamya suyunu afiyetle içebilirsiniz.

Bamya suyu Kan şekerini düşürür mü?

Kan şekeri seviyesini düşüren doğal bir yöntem arıyorsanız bamya ile hazırlanan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bamya, insüline benzer özelliklere sahiptir ve bu sayede kan şekerini düşürür. Ayrıca glisemik endeksi çok düşük bir yiyecek olduğundan diyabet hastaları için de uygundur.

Bamya tohumu yutulur mu?

Dilerseniz akşamdan bir su bardağı oda sıcaklığındaki suyun içine 9-10 adet bamya tohumu atıp sabaha kadar bu şekilde bekletebilir, sabah uyanınca da bu suyu içebilirsiniz. Suyunu içtikten sonra yine dilerseniz 9-10 adet bamya tohumunu da yutabilirsiniz.