Mat oje nasıl kurutulur?

İçindekiler:

  1. Mat oje nasıl kurutulur?
  2. Oje bitince içine ne konur?
  3. Oje nasıl arttırılır?
  4. Yeni sürülen oje nasıl kurur?
  5. Donmuş oje nasıl Sıvılaştırılır?
  6. Katılaşan oje nasıl inceltilir?
  7. Mat oje nasıl parlak yapılır?
  8. Oje kac kat sürülür?
  9. Ojenin nasil uzun süre dayanması için?

Mat oje nasıl kurutulur?

Ellerinize oje sürdükten sonra buzlu su dolu bir kaba ellerinizi batırın. 1-2 dakika bekleyin. Ya da elinizi buzdolabının dondurucu kısmına tutun ve 1-2 dakika bekletin. Ojenizin ne kadar çabuk kuruduğunu göreceksiniz.

Oje bitince içine ne konur?

Öncelikle kurumuş ojeyi sıcak su dolu bir kabın içine kapağı kapalı olarak konur ve beş dakika kadar bekletilir. Ardından sıcak suyun içinden çıkarılan ojenin içine üç, dört damla aseton damlatılır ve bir süre çalkalanır. Daha sonra homojenliğini korusun diye oje yatık olarak bir gün bekletilir.

Oje nasıl arttırılır?

Ojenin kalıcılığı nasıl arttırılır?
  1. İşte ojelerinizin daha kalıcı olması için öneriler...
  2. 1- NEMLENDİRİCİ KREMLER SÜRMEYİN. Oje sürmeden önce krem sürüyorsanız bunu yapmamaya özen gösterin. ...
  3. 2- OJENİZİ SÜRMEYİ 3 AŞAMADA TAMAMLAYIN. ...
  4. 3- TIRNAK KORUYUCU SÜRÜN. ...
  5. 4- TEMİZLİK YAPARKEN ELDİVEN KULLANMAYA DİKKAT EDİN.

Yeni sürülen oje nasıl kurur?

1- Ojeden hemen sonra tırnaklarına bebek yağı sürerek hızlıca kurumalarını sağlayabilirsin. 2- Ojenin hemen kuruması için ellerini kısa bir süre için buzluğa tutabilirsin. 3- Tırnaklarına oje sürdükten sonra ellerini (tırnak kısımlarını) bir müddet soğuk suda bekletebilirsin.

Donmuş oje nasıl Sıvılaştırılır?

Oje, fırçadan düzgün bir şekilde akarsa kullanıma hazır demektir. Kuruyan ojenizin şişesini sıcak su dolu bir kabın içine koyun. Şişenin ağzının sıkıca kapalı olduğundan da emin olun. Şişeyi yaklaşık 3 dakika suda bekletin ve daha sonra biraz sallayın.

Katılaşan oje nasıl inceltilir?

Katılaşan ojeyi inceltmenin en etkili yollarından bir tanesi oje inceltici kullanmaktır. Yapmanız gereken tek şey yapısı bozulan ojenizin içerisine birkaç damla inceltici dökmek ve ardından kapağını kapatığ sallamak. İyice birbirine karıştıktan sonra ojenizin yeniden eski haline döndüğünü fark edeceksiniz.

Mat oje nasıl parlak yapılır?

Malzemeler; - Mısır Nişastası - Parlatıcı Oje - Kürdan - Kase Yapılışı; Bir kasenin içine az miktarda mısır nişastasını ve parlatıcı ojeyi dökün. Kurumadan kürdan yardımıyla karıştırın. Sürmüş olduğunuz normal ojenizin üstüne yaptığımız karışımızı temiz bir oje fırçasıyla sürün ve kurumasını bekleyin.

Oje kac kat sürülür?

Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır. Her bir tırnak üç adımda bitirilmelidir.

Ojenin nasil uzun süre dayanması için?

İşte ojenizin kalıcı olabilmesi için uygulamanız gereken yöntemler:
  1. Şeffaf oje sürerek başlayın. Ojenin daha kalıcı olması için en önemli püf noktalarından biri, en alt kata şeffaf oje sürmektir. ...
  2. Ojeyi iyice çalkalayın. ...
  3. İlk katın kurumasını bekleyin. ...
  4. Tırnak ortasına sürün. ...
  5. Şeffaf ojeyle koruyun.