Ergenekon Destanı nedir kısaca bilgi?

İçindekiler:

  1. Ergenekon Destanı nedir kısaca bilgi?
  2. Uygur destanı nedir?
  3. Ergenekon Destanı hangi döneme aittir?
  4. Uygur devletinin en önemli destanı nedir?

Ergenekon Destanı nedir kısaca bilgi?

Göktürkler'in türeyişi anlatan bu destanı kısaca özeti ise şu şekildedir. Savaşta yenilen Türkler Ergenekon adlı bir bölgeye yerleşerek burada 400 yıl kadar yaşar. ... Moğol ilinde Oğuz Kağan soyundan İlhan'ın Hükümdarlığı sırasında Tatar Türklerinin hükümdarı Sevinç Han Tatar ülkesine savaş ilan eder.

Uygur destanı nedir?

Göç Destanı, bir Uygur destanıdır. Türeyiş Destanı'nın devamı niteliğindedir. Destanda, Türklerin, kutsal taşı, Çinlilere verince, Tanrı tarafından cezalandırılması, açlık ve kuraklığın başlaması ile ana vatanlarından göç etmeleri anlatılır.

Ergenekon Destanı hangi döneme aittir?

Bozkurt Efsanesi'nin devamı, Ergenekon Destanı'dır. Ergenekon Destanı, Cengiz Han çağında moğollaştırılmıştır. Ancak bu efsanenin kökleri ve ana motifleri, açıkça Kök Türkler ile ilgilidir. Kök Türk Devleti, MS 6.yy.dan itibaren bir cihan imparatorluğu olmuş ve 200 yıl yaşamıştır.

Uygur devletinin en önemli destanı nedir?

Dokuz Oğuz-On Uygur" Türklerinin iki destanı vardır. Birinci destan Uygurların türeyişi ile ilgilidir ve bu, onların bir kurttan türediklerini anlatır, ikincisi "Göç Destanıdır. Uygurların Ötüken'den Tarım havzasına niçin göç etmek zorunda kaldıklarını anlatır.