Kolesterol miktarı nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Kolesterol miktarı nasıl hesaplanır?
  2. Non HDL kolesterol nasıl hesaplaması?
  3. Kolesterol damar tıkar mı?
  4. Kolesterol nasil Düsurulur?
  5. LDL kolesterol kaç olursa ilaç kullanılır?

Kolesterol miktarı nasıl hesaplanır?

Eğer olanak varsa aynı zamanda trigliserid ve HDL-Kolesterol düzeyleri de ölçülmelidir. Bu ölçümlerden LDL-kolesterol (LDL-K=Total kolesterol – (HDL-K + Trigliserid / 5) formülü ile hesaplanır.

Non HDL kolesterol nasıl hesaplaması?

Non-HDL-kolesterol, total kolesterolden HDL-kolesterolün çıkarılması ile basitçe hesaplanabilir ve zararlı kan yağlarının toplam seviyesini gösterir.

Kolesterol damar tıkar mı?

LDL (kötü) kolesterol kanda yüksek olduğu zaman, kalbi ve beyni besleyen damarların iç yüzüne yapışarak plaklar oluşturur. Kolesterol dışındaki bazı maddelerin de eklenmesiyle bu plaklar büyür ve bunlar üzerinde oluşan çatlaklarda gelişen pıhtılar damarları tıkar.

Kolesterol nasil Düsurulur?

Kolesterolü düşürmenin en iyi yolu sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı gıdalar ile beslen,p hayvansal kökenli gıdalardan uzak durmak gerekir. Kolesterolü düşürmek için rafine şekerden uzak durmak gerekir. Kolesterol düşürmek için daha fazla sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek gerekir.

LDL kolesterol kaç olursa ilaç kullanılır?

Ancak, toplam risk faktörü sayısı 2'nin altında olduğu halde, kolesterol düzeyi çok yüksekse (total kolesterol 300 mg/dl) ve üzeri, LDL-kolesterol 190mg/dl ve üzeri) ve diyetle düşmüyorsa, ilaç tedavisine başlanmalıdır.