Kırklareli hangi bölgede yer alır?

İçindekiler:

  1. Kırklareli hangi bölgede yer alır?
  2. Kırklareli ne komşu iller?
  3. Kırklareli ne bağlı ilçeler?
  4. Kırklareli kaç köy var?
  5. Lüleburgaz ilçesi nereye bağlı?
  6. Kırklareli deniz var mı?
  7. Edirne denize kıyısı var mı?
  8. Iğneadada denize girilir mi?
  9. Iğneada denizi temiz mi?
  10. Iğneada güzel mi?
  11. Longoz Ormanları Ne zaman gidilir?
  12. Longoz ormanına nasıl gidilir?
  13. Iğneada'da nerede kamp yapılır?
  14. Ankara Iğneada kaç km?
  15. Iğneada ya nasıl gidebilirim?

Kırklareli hangi bölgede yer alır?

Kırklareli Hangi Bölgede? Kırklareli, Türkiye'nin Marmara bölgesinde yer almakta olan bir şehridir. Tekirdağ ve Edirne illeri ile komşu bir konuma sahiptir.

Kırklareli ne komşu iller?

Merkez ilçe dahil 8 ilçesi bulunan, kuzeyinde Bulgaristan, batısında Edirne, güneyinde Tekirdağ, güneydoğusunda İstanbul ile komşu olan şirin bir ilimiz olan Kırklareli'nin gezilecek yerlerini sizler için derledik… Kırklareli şehir merkezinde bulunan caminin diğer adı Büyük Camii'dir.

Kırklareli ne bağlı ilçeler?

Kırklareli'nin ilçeleri

  • Kırklareli (İl merkezi)
  • Babaeski.
  • Demirköy.
  • Kofçaz.
  • Lüleburgaz.
  • Pehlivanköy.
  • Pınarhisar.
  • Vize.

Kırklareli kaç köy var?

Kırklareli'ne bağlı 8 ilçe, 13 belde ve 179 köy bulunmaktadır.

Lüleburgaz ilçesi nereye bağlı?

Lüleburgaz, Kırklareli ilinin güneyinde yer almakta olup, doğusunda Tekirdağ ilinin Saray ve Çorlu ilçeleri, batısında Kırklareli ilinin Babaeski ilçesi, kuzeyinde Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesi ve güneyinde ise Tekirdağ ilinin Hayrabolu ve Muratlı ilçeleriyle çevrilmiştir.

Kırklareli deniz var mı?

Kırklareli, yaklaşık 50 km' lik doğal bir kumsala sahiptir. Plajların en önemlileri Kıyıköy, İğneada ve Kastros'tur.

Edirne denize kıyısı var mı?

Yaz tatili denildiği zaman ilk akla gelen şehirlerin arasında Edirne yer almaktadır. Temiz plajları ve sakin yapısıyla rahat bir yaz tatili geçirmek isteyen kişilere şehir, kapılarını sonuna kadar açmaktadır. Edirne'de gidebileceğiniz toplamda 9 tane plaj bulunmaktadır. Bu plajların bazıları mavi bayraklıdır.

Iğneadada denize girilir mi?

İğneada'da birçok yerde güvenle denize girmek mümkündür. İğneada merkezden başlayan ve halk arasında belediye plajı diye adlandırılan kumsal bandı liman bölgesine doğru 10-40 metre genişliğinde uzanıyor. Kıyıda iri dişli kumu kumsalın gerisine doğru incecik purdra gibi bir kumsala dönüşmektedir.

Iğneada denizi temiz mi?

İğneada'da 3 ayrı yerden alınan deniz suyu numunelerinin analiz sonucuna göre, İğneada'nın deniz suyu (A) kalite “çok temiz” kriterinde çıkarak, Türkiye'nin en temiz sahilleri arasındaki yerini aldı.

Iğneada güzel mi?

Oldukça küçük, sakin ve dinlendirici bir yer İğneada. Sahilleri oldukça geniş tertemiz denizi, orman dokusu ve altın sarısı kumu ile Akdeniz'i aratmayacak kadar güzel bir belde. Türkiye'nin en uzun sahiline sahiptir. Yaklaşık 22 kilometre.

Longoz Ormanları Ne zaman gidilir?

İlkbahar ve sonbahar ayları İğneada'nın güzelliğini görmek için ideal aylardır. İğneada'da denize girmek için en ideal dönem haziran ve eylül arası dönemdir. Kış mevsiminde ise bir hafta sonunu sakin ve huzurlu bir ortamda geçirmek istediğiniz takdirde İğneada yine en iyi rota olacaktır.

Longoz ormanına nasıl gidilir?

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde yer alan İğneada longoz ormanları milli parkı için ulaşım da son derecede kolaydır. Kırklareli merkezine geldikten sonra buradan Demirköy'e giden tabelaları takip edebilirsiniz. Tabelaları takip ettikten sonra Demirköy'de bu milli parka götürecek olan yine birçok tabela bulunmaktadır.

Iğneada'da nerede kamp yapılır?

Ücretsiz Kamp Alanları

  • Beğendik Plajı Kamp Alanı
  • Limanköy Bakırdere Kanyonu Kamp Alanı
  • Âşıklar Plajı Kamp Alanı
  • İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı Kamp Alanı
  • Mert Gölü Kamp Alanı
  • Pedina Gölü Kamp Alanı
  • Hamam Gölü Kamp Alanı
  • Saka Gölü Kamp Alanı

Ankara Iğneada kaç km?

İstanbul İğneada arası yaklaşık 224 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 4 saat 30 dakika kadar sürmektedir. Ankara İğneada arası yaklaşık 675 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 9 saat 15 dakika kadar sürmektedir.

Iğneada ya nasıl gidebilirim?

İstanbul Esenler otogarından kalkan şehirlerarası otobüslere binerek yaklaşık 5 saat içinde İğneada'ya ulaşabilirsiniz. İstanbul'un Anadolu Yakası sakinleri ise Ataşehir otobüs terminalinden İğneada otobüslerine binebilir.