Sinüs ameliyatı zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Sinüs ameliyatı zararlı mı?
  2. Sinüzit ameliyatı kaç gün sürer?
  3. Sinüs ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?
  4. Kronik sinüzit ameliyatı nasıl yapılır?
  5. Burunda polip ameliyatı ne kadar sürer?

Sinüs ameliyatı zararlı mı?

Oldukça nadir görülmekle birlikte, endoskopik sinüs cerrahisi uygulanacak hastaların bilmesi gereken riskler ve ameliyat sonrasında görülebilecek sorunlar: burun kanaması, enfeksiyon, göz çevresinde şişlik ve morarma, göz içine kanama, çift görme, görme kaybı, gözyaşı kanalı tıkanıklığı, beyin zarı hasarı, beyin- ...

Sinüzit ameliyatı kaç gün sürer?

Sinüzit ameliyatı yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Sinüs ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyat sonrası ilk 72 saat erken yara iyileşme döneminde kanama yönünden risk olduğu için bu süreçte ağırlık kaldırmak, ıkınmak gibi kan basıncınızı artıracak aktivitelerden kaçınmanız, aşırı sıcak ortamlarda bulunmamanız, sıcak yiyecek-içecek tüketmemeniz gerekmektedir.

Kronik sinüzit ameliyatı nasıl yapılır?

Sinüzit ameliyatı genel anestezi altında burun içinden endoskopik kamera sistemi ile yapılır. Dışarıdan herhangi bir kesi yapılmaz ve iz kalmaz. Burun içindeki enfekte dokular, polipler, kistler temizlenir ve sinüslerin buruna açılan sinüs kanalları genişletilerek drenaj yolları açılmış olur.

Burunda polip ameliyatı ne kadar sürer?

Nazal polipte; sağlıklı mukozaya dokunmadan burun içini ve sinüsleri dolduran tüm polip dokuları temizlenir. Tümörlerde ise tümör dokusu ile beraber etrafındaki bir miktar sağlam dokuda çıkarılır. Ameliyatın süresi kapsamına göre değişir. Örneğin kronik sinüzit nedeniyle yapılan ameliyat ortalama 1,5 saat sürer.