Rehberlik öğretmeni kaç saat ek ders alır?

İçindekiler:

  1. Rehberlik öğretmeni kaç saat ek ders alır?
  2. Rehberlik öğretmeni olmak için hangi bölüm?
  3. Rehber öğretmenleri ek ders alacak mı?
  4. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü Nedir?
  5. Rehberlik Hizmetleri yürütme Kurulu kimlerden oluşur?
  6. 31 Ağustos 18 Eylül arası rehber öğretmenler ek ders alacak mı?
  7. 31 Ağustos 18 Eylül rehber öğretmenler ek ders alacak mı?
  8. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunları ne iş yapar?

Rehberlik öğretmeni kaç saat ek ders alır?

İlgili mevzuata göre ; her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları rehber öğretmenlerinin ders yılı süresince haftada 18 saati ders niteliğinde ek ders görevi sayılır.

Rehberlik öğretmeni olmak için hangi bölüm?

Rehber Öğretmen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Rehber öğretmen olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Psikoloji bölümünden mezun olup, pedagojik formasyon alarak da mesleği icra etmek mümkündür.

Rehber öğretmenleri ek ders alacak mı?

Ortaöğretim kurumlarında çalışan rehber öğretmenler de bugüne kadar bu dönemlerde fiili olarak okula gelmekte, hizmet vermeye devam etmekte, fakat ek ders ücreti alamamaktadırlar. Bu dönemlerde ortaöğretim kurumlarında çalışan rehber öğretmenlere ek ders ücreti ödemesi yapılmamaktadır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü Nedir?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü lisans programıdır ve bölümün amacı mezun olacak öğrencilerin aldıkları bilimsel dersler ile birlikte gelecek hayatlarında karşılaşacakları öğrencilerin problemlerini en etkili ve verimli şekilde çözecek kişiler yetiştirip eğitime fayda sağlamayı amaçlar.

Rehberlik Hizmetleri yürütme Kurulu kimlerden oluşur?

(2) Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu eğitim kurumu müdürünün başkanlığında aşağıdaki üyelerden oluşur: a) Eğitim kurumunda görevli müdür yardımcıları. b) Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar. c) Sınıf rehber öğretmenlerinden her sınıf düzeyinden seçilecek en az birer temsilci.

31 Ağustos 18 Eylül arası rehber öğretmenler ek ders alacak mı?

Rehber öğretmenlere 31 Ağustos 21 Eylül arası rehberlik ihtiyacı belirleme anketi (RİBA) görevlerini fiilen yerine getirdiklerinden dolayı ek ders ücreti ödenecektir.

31 Ağustos 18 Eylül rehber öğretmenler ek ders alacak mı?

*Ek ders kararının 10. ... Fıkrasında bulunan “ders yılı süresince” ibaresi gereği, Telafi Eğitimi Dönemi (31 Ağustos-18 Eylül 2020) dahil 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren haftalık olarak 18 saat ek ders ücreti ödenir.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunları ne iş yapar?

PDR mezunları için imkanı oldukça geniştir. PDR mezunları rehber öğretmen olabilir, psikolojik danışman olarak, danışmanlık merkezlerinde hizmet verebilir veya kendi işini kurabilir. Ayrıca aile danışmanlığı, klinik psikoloji merkezlerinde ve çocukları için oyun terapi merkezlerinde de bulabilirler.