Nar ağacı kaç günde bir sulanır?

İçindekiler:

  1. Nar ağacı kaç günde bir sulanır?
  2. Nar ağacı geliştirmek için hangi gübre atılır?
  3. Nar nasıl bakılır?
  4. Nar ağacı sulanır mı?
  5. Türkiyenin en iyi narı nerede yetişir?
  6. Şeftali ağacı su ister mi?
  7. Kiraz ağacı kaç günde bir sulanır?
  8. Zivzik narı nerede yetişir?
  9. Şeftali kaç günde bir sulanır?
  10. En çok azot hangi gübrede var?
  11. Amonyum Sulfat ne zaman verilir?

Nar ağacı kaç günde bir sulanır?

Meyve olgunlaştığında, hasattan 15 gün önce sulama kesilmelidir. Özellikle ilk yıllarda bitkinin kuvvetli kök oluşumu sağlam bir taç yapısı için sulama işlemi aksatılmamalıdır. İlkbahar yağışlarının sona ermesinden başlayarak, sonbahar yağışlarına kadar düzenli bir şekilde az az ve sık sık sulama yapılmalıdır.

Nar ağacı geliştirmek için hangi gübre atılır?

İlk yıl için ağaç başına 50 gr saf azot (Amonyum Sülfat olarak 250 gr ) verilmelidir. Her yıl için bu miktar arttırılmalı ve olgun bir nar ağacına (8 yaş ve üstü) 400 gr saf azot (Amonyum Sülfat olarak 2 kg) verilmelidir. Azotlu gübrelerin yarısı Şubat sonu, ¼'ü Haziran başı ve kalan ¼'ü de Ağustos'ta verilmelidir.

Nar nasıl bakılır?

Toprağı hep nemli kalacak şekilde sulamanız gereken nar bitkisi için yaz aylarında daha sık sulama yapmalı, havaların soğudu kış aylarında ise bu sıklığı bir miktar azaltmalısınız. Buna karar vermek için de küçük bir parmak testi yapmanız yeterli. İşaret parmağınızı nar bitkisinin toprağına batırıp çıkarın.

Nar ağacı sulanır mı?

Bu nar meyvesinin yetiştiği ağaçlar çok yıllık ağaçlar olduğu için oldukça sağlam bir köklü yapıya sahiptir. Yetişmesi için sulu toprağa ihtiyaç duyan nar ağacı, ... Çiçek ve meyve dönemlerinde toprağın devamlı nemli kalması bol sulanması gerekmektedir.

Türkiyenin en iyi narı nerede yetişir?

Türkiye'de pek çok yerde gözüken nar yoğunlukla Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ekine alınmıştır. Özellikle Denizli İli Irlıganlı kasabasında yoğunlukla yetiştirilmektedir. Ayrıca Irlıganlı'da yetişen narlar ihracat için en çok tercih edilen nardır. Side (Antalya) nar demektir.

Şeftali ağacı su ister mi?

Sadece masrafları artırmakla kalmayıp gereğinden fazla su isteyen bir Şeftali ağacının meyvesi de, kalite açısından muhakkak sorunludur. Bu yüzden gereğinden fazla sulamak yerine bahçenizin, tarlanızın normal su ister hale gelmesi gerekmektedir.

Kiraz ağacı kaç günde bir sulanır?

Kiraz fidanın sulanması bulunduğu konum ve toprak yapısına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak 10-15 günde bir defa sulanması yeterli olacaktır. Kışın iklimin çok kurak gitmediği bölgelerde sulama yapılmasına gerek yoktur. Bir fidanının su ihtiyacını ağaç yaşı*20-25 litre olduğunu unutmamak gerekir.

Zivzik narı nerede yetişir?

Bölgenin en önlü narı ise Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Zivzik köyünde yetişiyor. Her yıl tonlarca narın yetiştiği bu dağ köyünde Kürtler yerleşik durumda.

Şeftali kaç günde bir sulanır?

Genellikle şeftali fidanında hasat dan önce sulama yapılır hasat sonuna kadar sulama yapılmaz. Hasat bittikten sonra sulaması iklim ve toprak yapısına göre değişip yazları 7-10 günde bir kışları 10-15 günde bir sulama yapılmalıdır.

En çok azot hangi gübrede var?

En yaygın azotlu gübre çeşitlerinden Amonyum Sülfat (AS), görünüm olarak toz şekere benzediği için çiftçiler arasında “şeker gübre” olarak da bilinir. Kireçli topraklarda güvenle kullanılabilir. İçindeki azot amonyum (NH4) formundadır.

Amonyum Sulfat ne zaman verilir?

Şeker gübresi ne zaman atılır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında atılıyor. Tahıllarda ekimde ve sapa kalkma zamanında, meyvelerde çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda, sebzede dikimden 15 gün sonra ve bağlanma arkasından, bostanlarda ise ekimde ve çapa sonrasında şeker gübresi verilebiliyor.