Konkordato ilan etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Konkordato ilan etmek ne demek?
  2. Konkordato ilanı nereden takip edilir?
  3. Konkordato nedir özellikleri?
  4. Konkordato nasıl talep edilir?
  5. Konkordato ne demek hukuk?
  6. Konkordato nasıl verilir?
  7. Konkordato şartları nelerdir?
  8. Konkordato kimler için bağlayıcıdır?
  9. Konkordato kayyum atanır mı?
  10. Konkordato hangi durumlarda ilan edilir?
  11. Konkordato ilan eden şirket mallarını satabilir mi?

Konkordato ilan etmek ne demek?

Konkordato, bireylerin veya şirketlerin üzerine olan ödenmesi gereken ancak zamanı geldiğinde ödenmeyecek durumda olan borçların vade programlarıyla yani bir nevi taksitlendirilerek ödenmesi sistemidir. ... Kısa vadeli borçlarınızı ya da düşük miktarda olan ama ödeme riskinin olduğu borçlar için de konkordato ilan edilir.

Konkordato ilanı nereden takip edilir?

Alacaklının konkordato talebinde bulunması Mahkeme tarafından geçici mühlet kararı ticaret sicili gazetesinde ve Basın İlan Kurumunun resmi ilan portalında ilan edilir.

Konkordato nedir özellikleri?

İflas ertelenmesi kurumunun kaldırılması ile oluşan boşluğu doldurması için getirilmiş bir anlaşma çeşididir. Konkordato aslında şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırması için başvurdukları hukuki bir yöntem. Bu yöntem hem borçlunun hem de alacaklının menfaatlerini korumak üzere tasarlanmıştır.

Konkordato nasıl talep edilir?

Konkordato, iflasa tabi borçlular için, faaliyet merkezinin bulunduğu yerdeki; iflasa tabi olmayan borçlular için ise yerleşim yerindeki, Asliye Ticaret Mahkemesinden talep edilir. Konkordato talep eden, konkordato gider avansını yatırmaya mecburdur.

Konkordato ne demek hukuk?

Kısaca; borçlunun mahkeme denetimi altında alacaklılar ile anlaşması durumuna konkordato ismi verilmektedir. ... Ayrıca konkordato terimi, literatürde borç anlaşması veya iflas anlaşması olarak da ifade edilmektedir. Konkordato hem adi borçluların hem de iflasa tabi borçluların yararlanabileceği hukuki bir yoldur.

Konkordato nasıl verilir?

Konkordato Nasıl İlan Edilir? Konkordato ilan edilebilmesi için borçlu şirketin tüm mali verilerini Asliye Ticaret Mahkemesi'ne teslim edilmesi gerekmektedir. Mali verilerde en önemli olan nokta konkordato planlamasıdır. Mahkeme kararını bu planlamaya göre vermektedir.

Konkordato şartları nelerdir?

Konkordatonun Mahkemede İncelenmesi ve Tasdiki
  • Borçlu dürüst olmalıdır.
  • Asgari yüzde elli ödeme taahhüdünde bulunmalıdır.
  • Teklif edilen ödeme, borçlunun malvarlığı ile orantılı olmalıdır.
  • Konkordato üçte iki çoğunlukla kabul edilmiş olmalıdır.
Daha fazla öğe...

Konkordato kimler için bağlayıcıdır?

Kısaca; Konkordato, tasdik kararıyla bağlayıcı hâle gelir. Bağlayıcı hâle gelen konkordato, konkordato talebinden önce veya komiserin izni olmaksızın mühlet içinde doğan bütün alacaklar için mecburidir.

Konkordato kayyum atanır mı?

Konkordatonun tasdikiyle birlikte komiserin görevi sona ereceğinden, konkordatonun tasdikini onaylayan mahkeme gerekli görürse, tasdik edilen konkordatonun yerine getirilmesini sağlamak için gerekli gözetim, yönetim ve tasfiye tedbirlerini almakla görevli bir kayyım tayin edecektir.

Konkordato hangi durumlarda ilan edilir?

İflastan sonra (iflas içi) konkordato: İİK md.309'da düzenleniyor olup, iflasa tabi olan borçlunun, hakkında iflas kararı verilmesinden sonra, konkordato teklif etmesi ve konkordatonun kabul ve tasdik edilmesiyle ilan edilecek ve borçlunun iflası bütün hüküm ve sonuçlarıyla birlikte kaldırılacaktır.

Konkordato ilan eden şirket mallarını satabilir mi?

Konkordatoya başvuran borçlu hakkında geçici veya kesin mühlet kararı verilmiş ise tasarruf ehliyeti sınırlıdır. Bu süre ilan edildikten sonraki dönemde borçlu şirket taşınmazlarını satamaz ve mallarını rehin veremez.